Arbowet

Bekijk webinar over de vernieuwde Arbowet 2017

Wat betekent de wijziging van de Arbowet voor jouw organisatie?

Arbo Unie heeft een webinar georganiseerd over de belangrijkste wijzigingen van de vernieuwde Arbowet. Wat betekent dit voor HR, de preventiemedewerkers, OR en natuurlijk alle medewerkers? Hoe kun je jouw organisatie hierop goed voorbereiden? Bekijk dit webinar voor de belangrijkste informatie, advies en tips over de implementatie van de wijzigingen van de vernieuwde Arbowet.

 

Preventie

In de nieuwe Arbowet komt meer aandacht voor preventie. De regering wil beroepsziekten en arbeidsgerelateerde gezondheidsklachten zoveel mogelijk voorkomen. Als opmaat naar betere preventie vergroot de wet de betrokkenheid van werkgevers en medewerkers bij de arbodienstverlening. Zo wordt de positie van de preventiemedewerker versterkt en krijgt ook het medezeggenschapsorgaan een grotere rol bij het arbobeleid. Hierbij krijgt de bedrijfsarts een belangrijke adviserende rol en schakelt indien nodig met andere arboprofessionals voor het bevorderen van gezondheid en veiligheid van werknemers in organisaties.

De professionele ruimte van de bedrijfsarts wordt verder ingevuld via een ‘basiscontract arbodienstverlening’. Ook de medewerker krijgt meer rechten, zoals o.a. directe toegang tot de bedrijfsarts en het aanvragen van een second opinion.

Inhoud van het webinar

Tijdens dit webinar gaat Peter van den Hout (hoofdredacteur HR Praktijk) in gesprek met Wilco de Bree, Bedrijfsarts bij Arbo Unie, en Giel Beijer, Arbeidshygiënist bij Arbo Unie. Belangrijkste onderwerpen zijn:

  • Wat zijn de doelstellingen en belangrijkste wijzigingen van de nieuwe Arbowet?
  • Hoe kunnen organisaties zich het beste voorbereiden op deze nieuwe wetgeving?
  • Wat verandert er voor de werknemers? Welke rechten krijgen ze?
  • Wat is de impact van de vernieuwde Arbowet voor de rol van de preventiemedewerker?
  • Wat betekent dit voor de samenwerking met een arbodienst? Hoe kun je samen de duurzame inzetbaarheid in je organisatie bevorderen?


Om de website van Arbo Unie goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

werk in uitvoering contact
Mag ik je wat vragen?

Sluit onze site goed aan op jouw wensen? We horen graag wat je ervan vindt door deze korte vragenlijst in te vullen. Alvast bedankt voor je tijd.

Ja  Nee