Ontwikkeling

OntwikkelingWerknemers ervaren meer werkplezier en betrokkenheid als zij zich kunnen ontplooien. Organisaties met afwisselend en uitdagend werk en ruimte voor ontwikkeling zijn aantrekkelijk. Er is waardering voor hun bijdrage en zij voelen zich betrokken. En dat leidt tot betere prestaties en hogere vitaliteit.

Verantwoordelijkheid nemen

Succesvolle organisaties hebben werknemers die zich bewust zijn van hun talenten en zelf verantwoordelijkheid nemen voor de eigen ontwikkeling. Als werkgever stimuleer en faciliteer je die ontwikkelingsbehoeften. Je zorgt voor een goede binding met je mensen, stelt up-to-date kennis beschikbaar en voert een helder opleidingsbeleid. Zo kan je organisatie dynamisch en flexibel reageren op kansen vanuit de markt.

Ontwikkelingsbehoeften

Arbo Unie kijkt samen met werkgevers en werknemers naar de ontwikkelingsbehoeften. Met loopbaanontwikkelingstrajecten laat je als werkgever zien dat je oog hebt voor talenten en competenties van je werknemers. Je haalt het allerbeste uit je mensen en je organisatie, en schept een belangrijke voorwaarde voor Optimaal Werken.

Meer weten?

Bel naar 030 710 7000 of maak hier uw interesse kenbaar. 

Welke diensten je kunt inzetten vind je bij Optimaal aan de slag

Om de website van Arbo Unie goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

werk in uitvoering contact
Mag ik je wat vragen?

Sluit onze site goed aan op jouw wensen? We horen graag wat je ervan vindt door deze korte vragenlijst in te vullen. Alvast bedankt voor je tijd.

Ja  Nee