gekeurd aan de slag

Elke functie stelt bepaalde mentale en fysieke eisen aan mensen. Je wilt daarom regelmatig onderzoeken of je medewerkers voldoen aan wat hun werk van hen vraagt.

Keuringen en periodieke medische onderzoeken hebben een tweeledig doel; het brengt de gezondheid van medewerkers in kaart én het op tijd signaleren van gezondheidsrisico's.

Arbo Unie helpt je met (beroeps)keuringen en preventief onderzoek te voldoen aan je verplichtingen. Je houdt zicht op de arbeidsrisico's en kunt de inzetbaarheid van je mensen optimaliseren.

Burgers’ Zoo Arnhem

Radioactieve straling

In sommige beroepen, zoals in de gezondheidszorg en in industriële toepassingen, wordt de medewerker blootgesteld aan radioactieve (ioniserende) straling. Bij het werken met radioactieve straling is extra alertheid geboden.

Het werken met radioactieve straling of het werken in een werkomgeving waarin dit voorkomt, brengt risico’s voor de gezondheid met zich mee. Deze risico’s worden beperkt door het verzorgen van een veilige werkomgeving. Een onderdeel hiervan is het aanbieden van de keuring voor radioactieve straling.

Bij deze keuring wordt de medische geschiktheid beoordeeld van radiologisch werkers A en radiologische werkers die werkzaam zijn in non destructief onderzoek. De medische functie-eisen zijn gesteld om veiligheids- en gezondheidsrisico's voor de medewerker en/of derden te voorkomen. Daarnaast wordt onderzocht of de medewerker gezondheidsschade heeft opgelopen door de werkzaamheden met radioactieve straling.

Arbo Unie biedt twee verschillende keuringen op het gebied van werken met radioactieve straling:

 

 • Keuring werken met ioniserende straling
 • Keuring werken met ioniserende straling non destructief onderzoek
 •  

  Keuring voor particulieren

  Maak direct een afspraak voor een rijbewijs-, duikers-, brandweer-, bodemsaneringskeuring of vaccinatie.


  Meer informatie

  Om de website van Arbo Unie goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

  werk in uitvoering contact
  Mag ik je wat vragen?

  Sluit onze site goed aan op jouw wensen? We horen graag wat je ervan vindt door deze korte vragenlijst in te vullen. Alvast bedankt voor je tijd.

  Ja  Nee