gezond aan de slag

Wie gezond is, werkt met meer energie. En met meer plezier. Niet alleen prettig voor de werknemer, ook voor de werkgever. Aan die gezondheid kunnen ze allebei wat doen. De een bijvoorbeeld door gezond te eten en voldoende te bewegen. De ander door te zorgen voor een gezonde werkomgeving. Zo krijg je fitte medewerkers. In een fitte organisatie.

Saltomontessorischool de trinoom

Training Preventiemdw

Wat wordt er van je verwacht? Hoe weet je welke arboregels er zijn? Hoe pas je ze toe in je werk?

Een ééndaagse training Preventiemedewerker bij Arbo Unie geeft je antwoord op al deze vragen. En meer! 

Als preventiemedewerker help je de werkgever bij de dagelijkse veiligheid, gezondheid en arbeidsomstandigheden. Deze basistraining bied je nuttige kennis en houvast om deze functie effectief en efficiënt in te vullen. Zo krijg je inzicht in uiteenlopende arbo-aspecten en word je hierin getraind.
Arbo Unie biedt daarnaast nog een belangrijke extra. Alle deelnemers gaan na afloop van de training naar huis met een voor je eigen organisatie gemaakt “benodigd deskundigheidsniveau preventiemedewerker”. Deze stel je zelf op, onder professionele begeleiding, aan de hand van je eigen Risico-inventarisatie en Evaluatie, naast de informatie die je hebt opgedaan. Een waardevol houvast.
Heb je na deze training behoefte aan extra ondersteuning? Kies dan voor extra coaching door een van onze zeer ervaren arbo- professionals op locatie bij je bedrijf. Tijdens de begeleiding kun je naar eigen behoefte wensen en risico’s van jouw organisatie behandelen (op offertebasis).

Programma

- Plaats, rol  en positie van een preventiemedewerker;
- Arbowetgeving en informatiebronnen;
- Risico Inventarisatie & evaluatie: risico’s herkennen en prioritering van risico’s;
- Plan van aanpak en maatregelen;
- Op basis van risico’s eigen bedrijf deskundigheidsprofiel preventiemedewerker opstellen.

Voor wie

De training is bedoeld voor werknemers die de functie van preventiemedewerker (gaan) invullen en medewerkers die al belast zijn met het ontwikkelen en bewaken van arbobeleid.

Deelname

De training duurt een dag en wordt op diverse plaatsen in Nederland gegeven. Voor data en locaties zie aanmeldingsformulier training preventiemedewerker 2017.
Tijdstip van alle trainingen: 09.00 tot 16.30 uur

Werken in kleine groepen levert het beste effect. Daarom bestaat een groep uit maximaal 10 deelnemers (minimaal aantal deelnemers is 6). Bij voldoende deelnemers is ook een in-company op aanvraag mogelijk.

Enkel quotes van deelnemers: “duidelijke uitleg, voldoende mogelijkheid voor groepsinteractie en uitwisseling van informatie en kennis, geeft inzage in wat preventiemedewerker inhoudt.” 

Wanneer

24 januari; 9.00-16.30 uur te Haarlem
17 maart; 9.00-16.30 uur te Nijmegen
16 mei; 9.00-16.30 uur te Rotterdam
18 september; 9.00-16.30 uur te Zwolle
21 november; 9.00-16.30 uur te Eindhoven 

Belangstelling

Meld je dan aan door het aanmeldingsformulier in te vullen en te versturen naar . Wij ontvangen je aanmelding graag uiterlijk 2 weken voor aanvang van de training.

Voor informatie of vragen over deze training neem je contact op met giel.beijer@arbounie.nl.

Polshoogte

banner polshoogte 224

 

Werknemers krijgen inzicht in
hun levensstijl en worden
uitgedaagd om 
hier aan te
werken.

Lees meer 

 

Om de website van Arbo Unie goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

werk in uitvoering contact
Mag ik je wat vragen?

Sluit onze site goed aan op jouw wensen? We horen graag wat je ervan vindt door deze korte vragenlijst in te vullen. Alvast bedankt voor je tijd.

Ja  Nee