gezond aan de slag

Wie gezond is, werkt met meer energie. En met meer plezier. Niet alleen prettig voor de werknemer, ook voor de werkgever. Aan die gezondheid kunnen ze allebei wat doen. De een bijvoorbeeld door gezond te eten en voldoende te bewegen. De ander door te zorgen voor een gezonde werkomgeving. Zo krijg je fitte medewerkers. In een fitte organisatie.

Saltomontessorischool de trinoom

RSI preventie

Voor de werkgever is het belangrijk dat je werknemers op een gezonde werkplek hun werk kunnen uitvoeren. Een gezonde werkplek vermindert de kans op verzuim en bevordert de productiviteit.

Het werken met computers en tablets heeft de productiviteit bevorderd, maar brengt ook risico’s met zich mee. Deze risico’s bestaan vooral uit uitval door klachten in de arm, nek en schouder regio. Om dat te voorkomen heeft Arbo Unie de RSI QuickScan ontwikkeld. Deze preventief in te zetten Quick-scan bestaat uit een online vragenlijst. Deze vragenlijst brengt de risico’s in kaart op het gebied van werkplekinrichting, persoonlijke werkhouding, stressgevoeligheid en het omgaan met werkdruk. De RSI QuickScan kan tevens als aanvulling worden opgenomen in het Preventief Medisch onderzoek.

De uitkomsten van de vragenlijst worden geanalyseerd door een deskundige van Arbo Unie en verwerkt in een rapport op organisatie en of afdelingsniveau. Het rapport, inclusief verbetervoorstellen, wordt aan de werkgever gepresenteerd. Op basis hiervan kan de werkgever acties inzetten preventief met RSI aan de slag te gaan. Hierbij valt te denken aan trainingen, verstelbaar meubilair en aanspreken op gedrag.

De werknemer is in staat om op basis van zijn individuele advies klachtsymptomen te herkennen en zijn eigen werkhouding en werkmethode aan te passen.

Zo kan iedereen gezond aan de slag.

Polshoogte

banner polshoogte 224

 

Werknemers krijgen inzicht in
hun levensstijl en worden
uitgedaagd om 
hier aan te
werken.

Lees meer 

 

Om de website van Arbo Unie goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

werk in uitvoering contact
Mag ik je wat vragen?

Sluit onze site goed aan op jouw wensen? We horen graag wat je ervan vindt door deze korte vragenlijst in te vullen. Alvast bedankt voor je tijd.

Ja  Nee