gezond aan de slag

Wie gezond is, werkt met meer energie. En met meer plezier. Niet alleen prettig voor de werknemer, ook voor de werkgever. Aan die gezondheid kunnen ze allebei wat doen. De een bijvoorbeeld door gezond te eten en voldoende te bewegen. De ander door te zorgen voor een gezonde werkomgeving. Zo krijg je fitte medewerkers. In een fitte organisatie.

Saltomontessorischool de trinoom

Werk & zwangerschap

Als werkgever wil je dat je medewerkers in een gezonde en veilige werkomgeving hun werk kunnen uitvoeren. Dit geldt ook voor zwangere en borstvoedinggevende medewerksters. Het is van belang voor zowel de werkgever als de werknemer dat dit gebeurt onder de juiste arbeidsomstandigheden.

Arbo Unie ondersteunt de werkgever en medewerkster hierbij door het opstellen en uitvoeren van het zwangerenbeleid. Door het samen opstellen van dit beleid verkleint de werkgever de kans op uitval. Hiermee toont de werkgever niet alleen goed werkgeverschap maar voldoet ook aan de wettelijke verplichting.

De belastbaarheid van de medewerkster verandert door de zwangerschap en door het geven van borstvoeding. Het preventief aanpassen van de arbeidsomstandigheden, vermindert het risico op uitval.  

Vanuit de Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E) weet de werkgever welke risico’s er aanwezig zijn voor zwangere medewerkers en het ongeboren kind. De werkgever kan de werkomstandigheden dan wel de werkzaamheden aanpassen aan de werkneemster. De arbeidshygiënist en de veiligheidskundige van Arbo Unie helpen de werkgever hierbij.

Goede uitvoering van het zwangerenbeleid resulteert in een gezonde en prettige werkomgeving, geeft inhoud aan goed werkgeverschap en heeft een positief effect op het behoud van medewerkster en verhoging van de inzetbaarheid. Zo kunnen ook de zwangere medewerksters gezond en veilig aan de slag

Polshoogte

banner polshoogte 224

 

Werknemers krijgen inzicht in
hun levensstijl en worden
uitgedaagd om 
hier aan te
werken.

Lees meer 

 

Om de website van Arbo Unie goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

werk in uitvoering contact
Mag ik je wat vragen?

Sluit onze site goed aan op jouw wensen? We horen graag wat je ervan vindt door deze korte vragenlijst in te vullen. Alvast bedankt voor je tijd.

Ja  Nee