Rijbewijskeuring

Wil je een rijbewijs C (E) en D (E) aanvragen of verlengen? Of ben je ouder dan 75 jaar en wil je het rijbewijs verlengen? Dan is een medische keuring verplicht om te zorgen dat je veilig de weg op gaat.

Arbo Unie helpt daar graag bij. Onze geregistreerde artsen hebben jarenlange ervaring in het afnemen van medische keuringen.

Je kunt je op veel locaties in Nederland laten keuren. Er is dus altijd een keuringslocatie bij jou in de buurt. En een afspraak plan je snel en gemakkelijk via het online portaal Mijnafspraken. Is de optie van jouw keuze niet beschikbaar? Bel dan gerust met één van onze medewerkers. Dan zoeken we direct een geschikt alternatief. In Mijnafspraken kun je gemakkelijk via Ideal, Paypal of creditcard de keuring betalen.

Wat houdt de rijbewijskeuring in?

We stellen tijdens de keuring voor je vast of er aandoeningen zijn die de veiligheid van het wegverkeer in gevaar brengen. Dit doen we aan de hand van de vragenlijst van het CBR, een lichamelijk onderzoek, beoordeling van het gezichtsvermogen en een urineonderzoek. De bevindingen worden vastgelegd op de Eigen Verklaring voor het CBR. Deze krijg je ingevuld en ondertekend door de arts mee terug. Je moet dit formulier binnen twee weken naar het CBR sturen in de bijgevoegde envelop. Je krijgt daarna van het CBR een verklaring medische geschiktheid.

Wat neem je mee naar de keuring?

Meteen een afspraak maken? Klik dan op onderstaande button.

Om de website van Arbo Unie goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

werk in uitvoering contact
Mag ik je wat vragen?

Sluit onze site goed aan op jouw wensen? We horen graag wat je ervan vindt door deze korte vragenlijst in te vullen. Alvast bedankt voor je tijd.

Ja  Nee