Arbo Unie vraagt aandacht voor bewust gebruik tablets

Publicatiedatum: 29 november 2013 08:55
Het massale gebruik van tablets leidt steeds vaker tot klachten aan arm, hand, nek en zelfs rug. Door het specifieke gebruik steken allemaal nieuwe klachten de kop op, waarschuwt Arbo Unie, een van de grootste arbodiensten van Nederland via RTL Nieuws op 28 november.

Erwin Spekle filmen RTL 2Uit cijfers blijkt dat bijna de helft van de Nederlandse huishoudens een tablet hebben. "De vraag is wat het vele gebruik van computers, laptops, tablets en smartphones op de lange termijn betekent.

Erwin Spekle filmen RTL1Nadelen van een tablet zijn dat de hoek van het scherm ten opzichte van het toetsenbord niet kan worden ingesteld. "Mensen houden de tablet vast tussen duim en wijsvinger waardoor je klachten aan je hand, arm en nek kunt krijgen. Of ze leggen de tablet op het bureau en dan zit je voorovergebogen, wat slecht voor je nek is. Ergonomisch gezien is dat een draak van een houding”, zegt ergonoom Erwin Speklé. Hij pleit ervoor om tablets kortdurend te gebruiken.

Uitzending RTL Nieuws 

Om de website van Arbo Unie goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

werk in uitvoering contact
Mag ik je wat vragen?

Sluit onze site goed aan op jouw wensen? We horen graag wat je ervan vindt door deze korte vragenlijst in te vullen. Alvast bedankt voor je tijd.

Ja  Nee