Arre Zuurmond Overheidsmanager van het jaar 2016

Publicatiedatum: 15 november 2016 11:09
Arre Zuurmond is op 14 november 2016 gekozen tot Overheidsmanager van het Jaar. De prijs is toegekend voor zijn functie als Gemeentelijke Ombudsman van Amsterdam en omliggende gemeenten. Dat is bekend gemaakt door juryvoorzitter Ank Bijleveld bij de uitreiking van de Overheidsawards in de Ridderzaal te Den Haag. Tijdens de avond hield Laura van Geest de jaarlijkse Overheidslezing waarin zij sprak over ‘Leren versus Camoufleren’.

Het Juryrapport meldt over Arre Zuurmond dat hij de maatschappelijke opgave en het resultaat voor de burger centraal stelt in zijn werk. Persoonlijke betrokkenheid is voor hem zeer belangrijk, hij gaat met mensen in gesprek. Zijn formele macht als ombudsman vermijdt hij in eerste instantie. Hij handelt niet alleen klachten af, hij zoekt ze actief op. Hij redeneert dat veel misstanden nu eenmaal niet vanzelf bij de ombudsman terecht komen. Zijn manier van leidinggeven is coachend. Op deze manier krijgt hij mensen mee en weet hij ze te verbinden aan hem en de organisatie. Zijn volharden in het verbinden van beleid en effecten en van de systeemwereld en leefwereld zijn kenmerkend voor Arre Zuurmond. Hij is zeer krachtig en verleidend in het openbreken van gestolde oplossingen. Hij onderscheidt zich op dit vlak door hiervoor creatieve en informele manieren te gebruiken. Hij denkt buiten de kaders en stelt zich benaderbaar op. Arre Zuurmond is als Ombudsman activistisch en onorthodox zonder het toevoegen van publieke waarde te verliezen.

De andere genomineerden voor de Overheidsmanager van het jaar waren:
•Piet Sennema, Secretaris-directeur Waterschap Aa en Maas
•Monique Vogelzang, Inspecteur Generaal van het Onderwijs

Over de Verkiezing
Jaarlijks organiseert de Stichting Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar de uitreiking van de Overheidsawards. Deze wordt georganiseerd in samenwerking met het Ministerie van Binnenlandse Zaken, EY, Conclusion, Arbo Unie, Handvest Publiek Verantwoorden, Vereniging van Gemeentesecretarissen, Kring van Provinciesecretarissen, Grand Hotel Huis ter Duin, Binnenlands Bestuur en Publiek Denken.

Arbo Unie ondersteunt verkiezing
Arbo Unie is een moderne, landelijke dienstverlener in de bedrijfsgezondheidszorg. Wij helpen mensen een leven lang optimaal te laten werken. Talentontwikkeling en waardering zijn daarbij bepalende factoren. Daarom ondersteunen wij de verkiezing van Overheidsmanager van het Jaar van harte, omdat het treffend zichtbaar maakt waar aandacht voor talent toe leidt.

Jury
De jury bestond uit Ank Bijleveld-Schouten (Commissaris van de Koning in de provincie Overijssel en voorzitter), Jannine van den Berg (Politiechef Landelijke Eenheid), Maarten Hajer (Faculteitshoogleraar Urban Futures Universiteit van Utrecht), Bram de Klerck (Directeur-generaal Algemene Bestuursdienst), Siebe Riedstra (Secretaris-generaal Ministerie van Veiligheid en Justitie) en Albertine van Vliet-Kuiper (Waarnemend burgemeester Gooise Meren).

Bron: Overheidsmanager, 14 november 2016

Om de website van Arbo Unie goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

werk in uitvoering contact
Mag ik je wat vragen?

Sluit onze site goed aan op jouw wensen? We horen graag wat je ervan vindt door deze korte vragenlijst in te vullen. Alvast bedankt voor je tijd.

Ja  Nee