E-sigaret op het werk

Publicatiedatum: 28 november 2013 13:29

De elektronische sigaret is, net als een gewone peuk, een verslavend product dat zeer giftige stoffen bevat, aldus recent onderzoek van de RIVM. Staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) gaat de elektronische sigaret aanpakken met extra maatregelen voor de veiligheid.

Werkgevers
De opmars van de elektronische sigaret (e-sigaret) levert ook bij bedrijven en instellingen vragen op. Bijvoorbeeld wat het beleid moet zijn ten aanzien van de e-sigaret. Mag je als werkgever het roken van een e-sigaret op plaatsen waar een rookverbod geldt verbieden? Wij adviseren werkgevers om voor de e-sigaret geen uitzondering te maken en in het huishoudelijke reglement op te nemen dat het rookbeleid ook van toepassing is op het roken van een e-sigaret.

Tabakswet
De e-sigaret is geen tabaksproduct en valt daarom niet onder de tabakswet. Dat betekent dat een e-sigaret gebruikt kan worden buiten ruimten waar op grond van de Tabakswet een rookverbod geldt.
Dit bemoeilijkt het handhaven van het rookbeleid, omdat een e-sigaret soms niet van echt te onderscheiden is. Dit kan ervoor pleiten om ook het roken van een e-sigaret te verbieden buiten de daartoe aangewezen plaatsen.

Uit recente cijfers blijkt dat driekwart van de rokers in Nederland zonder hulp probeert te stoppen. Zo'n zeven procent maakt gebruik van e-sigaretten of rookloze sigaretten.

 

Om de website van Arbo Unie goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

werk in uitvoering contact
Mag ik je wat vragen?

Sluit onze site goed aan op jouw wensen? We horen graag wat je ervan vindt door deze korte vragenlijst in te vullen. Alvast bedankt voor je tijd.

Ja  Nee