Groningen Seaports op 2e plaats Monitor@Work Index

Publicatiedatum: 23 mei 2012 15:40
Op 23 mei 2012 maakte onderzoeksbureau SKB de Topwerkgevers 2012 bekend.

Dat zijn organisaties die hoog scoren in de Monitor@Work Index. Groningen Seaports, aangesloten bij Arbo Unie, heeft de tweede plaats gehaald als 'Topwerkgever voor jongeren' in de categorie organisaties met minder dan 500 medewerkers.

Koploperbedrijf

Trienke Jongedijk, arbeidshygiënist en één van de adviseurs uit het Arbo Unie team dat met Groningen Seaports samenwerkt, was niet verbaasd toen ze het hoorde. "Groningen Seaports is één van de koploperbedrijven in de regio wanneer het gaat om het bieden van een prettige en uitdagende werkomgeving. De organisatie investeert veel in haar personeel en dus ook in jongere werknemers."

Actiepunten

Monique Quanjel, HR-manager bij Groningen Seaports, beaamt dit: "wij meten, samen met Arbo Unie, de medewerkerstevredenheid iedere 2 jaar, al 10 jaar lang, en met de uitkomsten van het onderzoek gaan wij daadwerkelijk aan de slag. De verbeterpunten die naar boven komen uit het onderzoek vertalen wij in actiepunten, en deze vormen de input voor ons beleid. Onze medewerkers hebben veel vrijheid, zelfstandigheid én verantwoordelijkheid in hun werk, krijgen de kans zich verder te ontwikkelen en worden actief betrokken bij de strategieontwikkeling van ons bedrijf. Daarnaast hebben wij uitstekende arbeidsvoorwaarden, een preventief gezondheidsbeleid en veel aandacht voor de onderlinge communicatie en samenwerking. Kortom een organisatie die oprecht probeert een Topwerkgever te zijn; niet alleen voor jongeren, maar voor alle medewerkers!"

Multidisciplinair team

Groningen Seaports maakt gebruik van een netwerk van partners om haar HRM-beleid steeds verder te verbeteren. Arbo Unie is één van die partners en adviseert Groningen Seaports met een multidisciplinair team op het gebied van gezondheid, inzetbaarheid en risicomanagement, bijvoorbeeld met medewerkertevredenheidsonderzoeken, sturen op inzetbaarheid, tweejaarlijks PMO inclusief fittesten, RI&E, werkplekonderzoeken, workshops en andere advisering op maat.

Om de website van Arbo Unie goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

werk in uitvoering contact
Mag ik je wat vragen?

Sluit onze site goed aan op jouw wensen? We horen graag wat je ervan vindt door deze korte vragenlijst in te vullen. Alvast bedankt voor je tijd.

Ja  Nee