Het meest vitale MKB bedrijf van Nederland

Publicatiedatum: 10 augustus 2012 15:40
Mkbasics.nl, de grootste Arbo dienstverlener voor het MKB, organiseerde in de maanden april, mei en juni de verkiezing van het ‘Meest Vitale MKB bedrijf van Nederland’.

De winnaar van 2012 is geworden: Glovia International uit Eindhoven! Dit bedrijf met 32 medewerkers heeft hiermee de ‘MKB-Vitaalbokaal 2012’ gewonnen. Daarbij heeft het winnende team een reischeque ontvangen naar Berlijn.

mkb vitaalbokaal 2012

Rik Nijkamp directeur MKBascis.nl (links op de foto), heeft de prijzen inmiddels uitgereikt. Aan de verkiezing namen meer dan 100 MKB-bedrijven deel.

Virtuele loopcompetitie van Amsterdam naar Berlijn

De verkiezing is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij het MKB bedrijf wordt verkozen dat het meeste aandacht geeft aan vitaliteit. Tijdens de verkiezing namen medewerkers van de deelnemende bedrijven in teamverband deel aan een ludieke activiteit: een virtuele loopcompetitie van Amsterdam naar Berlijn. Uitgangspunt voor de competitie was het realiseren van minimaal 10.000 stappen per dag, aanbevolen voor een gezonde leefstijl. De stappen werden gemeten met behulp van een stappenteller. De teams moesten deze afstand binnen twee en halve maand realiseren waarbij ook andere sportieve activiteiten zoals fietsen en zwemmen meetelden.

Verder werden de deelnemende bedrijven op verschillende vitaliteitsaspecten beoordeeld zoals onder meer: flexibele werktijden, lunchmogelijkheden, levensfase bewust personeelsbeleid, aanbieden hulp bij stoppen met roken etc.

Interne competitie bij Glovia International

Glovia Internationaal heeft op alle aspecten het beste gescoord. Het bedrijf deed mee met 2 teams met fanatieke deelnemers wat zorgde voor de nodige interne competitie. Ook het bedrijf zelf heeft de deelnemers een handje geholpen om bewuster te worden van vitaliteit. Zo zorgde men bijvoorbeeld voor vers fruit en werd het lunchwandelen extra gestimuleerd. Glovia International heeft daarbij wel een voordeel: het bedrijf zit midden in het centrum van Eindhoven. Dit maakt de lunchwandeling voor een aantal deelnemers zeer aantrekkelijk.

Deze vitale competitie is een jaarlijks terugkerend evenement. De winnende deelnemers hebben al aangegeven dat ze volgend jaar hun titel zeker gaan verdedigen.

Bedrijven met vitale medewerkers presteren beter

Vitale medewerkers zijn de spil van een vitaal bedrijf. Vitale medewerkers hebben een laag ziekteverzuim, hebben veerkracht, motivatie en gedrevenheid. Bedrijven met vitale medewerkers presteren beter en hebben grotere kans op blijvend succes. Met de verkiezing van ‘het Meest Vitale MKB bedrijf van Nederland’ wil mkbasics.nl dit belang benadrukken. Hierin werkt www.mkbasics.nl samen met Wellkom, specialist in vitaliteitsmanagement, www.wellkomcs.nl .

Om de website van Arbo Unie goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

werk in uitvoering contact
Mag ik je wat vragen?

Sluit onze site goed aan op jouw wensen? We horen graag wat je ervan vindt door deze korte vragenlijst in te vullen. Alvast bedankt voor je tijd.

Ja  Nee