Opening Port Health Centre Moerdijk

Publicatiedatum: 09 december 2013 10:01

Samenwerken aan veiligheid

Commissaris van de Koning, de heer Van de Donk, heeft op 9 december 2013 een tweede Port Health Centre geopend in Moerdijk.  Deze medische post bevindt zich met brandweer en politie in eenzelfde pand, op het haven- en industrieterrein. Deze nauwe samenwerking tussen de preventieve – en curatieve zorg, zorgt voor een veiligere en gezondere omgeving.

Aanleiding voor de komst van het Port Health Centre in Moerdijk is de brand bij Chemie-Pack in 2011. Om de veiligheid van circa 10.000 werknemers op dit terrein te verbeteren is gekozen voor een partij die gespecialiseerd is in medische zorg gericht op industrie bij havens. Port Health Centre, dochter van Arbo Unie, heeft veel toegepaste kennis rondom behandeling van incidenten en veel kennis van gevaarlijke stoffen. Flip Kaster, directeur Port Health Centre, is verheugd over deze waardering. “Sinds 2008 zijn wij met ongevallenbegeleiding voor bedrijven en een huisartsenpost  gevestigd in Rotterdam en in de Botlek, het havengebied. Dat we deze gecombineerde zorg in Moerdijk mogen uitbreiden, zien we als een mooi compliment”.

Port Health Centre Moerdijk verleent 24/7 zorg voor werknemers op het haven- en industrieterrein. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de huisartsen in de directe omgeving.
Uniek is dat op deze manier de zorg uit de zogenaamde ‘rode’, ‘blauwe’ en ‘witte’ kolom vanuit een locatie wordt geleverd. Met alle voordelen voor een veiligere en gezondere werkomgeving als gevolg.  Deze werkwijze wordt na drie jaar beoordeeld , waarna besloten wordt of het een permanente oplossing wordt.

Bron: Arbo Unie

Om de website van Arbo Unie goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

werk in uitvoering contact
Mag ik je wat vragen?

Sluit onze site goed aan op jouw wensen? We horen graag wat je ervan vindt door deze korte vragenlijst in te vullen. Alvast bedankt voor je tijd.

Ja  Nee