Opinie

Publicatiedatum: 10 november 2015 12:00

Het einde van Arbouw betekent het einde van het prototype van goede sectorale, preventieve bedrijfsgezondheidszorg in Nederland.  

Cees Everaert, bedrijfsarts/ bouwarts bij Arbo Unie

januari 2016

Afgelopen zomer is bekend geworden dat Arbouw per 1-7-2016 ophoudt te bestaan. De aanleiding is een economische. In de afgelopen 6 jaar is het aantal werknemers in de bouwnijverheid (formeel: burgerlijke en utiliteitsbouw, grond-, weg- en waterbouw en afwerkbedrijven) van 160.000 naar 100.000 gedaald. Daardoor is het financiële draagvlak verminderd onder Fundeon en Arbouw, de collectief gefinancierde organisaties voor scholing en voor bedrijfsgezondheidszorg in de sector bouw. De bouwwerkgevers hebben in het najaar van 2015 besloten dat Fundeon en Arbouw ophouden te bestaan. Wat gaat dit betekenen voor de sectorale preventieve bedrijfsgezondheidszorg in de bouwnijverheid?

Klik hier voor een pdf van het hele artikel

bron: TBV Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde, 2016; 24: 3-4 (gepubliceerd met toestemming van de uitgever)

Om de website van Arbo Unie goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

werk in uitvoering contact
Mag ik je wat vragen?

Sluit onze site goed aan op jouw wensen? We horen graag wat je ervan vindt door deze korte vragenlijst in te vullen. Alvast bedankt voor je tijd.

Ja  Nee