Wat doet ultrafijn stof met je gezondheid?

Publicatiedatum: 25 november 2013 09:35
Uit de uitlaat van auto’s komen hele kleine deeltjes stof, oftewel fijn en ultrafijn stof, zo blijkt uit metingen langs drukke wegen. Fijn stof zijn in de lucht zwevende deeltjes die kunnen worden ingeademd. Er is steeds meer aandacht voor deze allerkleinste stofdeeltjes en de effecten hiervan op onze gezondheid.

Ultrafijn stof komt bij inademing diep in de longen terecht en wordt minder snel opgeruimd door het lichaam, dan grotere stofdeeltjes. De deeltjes zijn zo klein dat ze ook via de longen in de bloedbaan kunnen doordringen en zo andere organen kunnen bereiken.

Wat is ultrafijn stof eigenlijk, waar komt het vandaan en hoe meet je het? Wat zijn de gezondheidseffecten van ultrafijn stof: wat is er bekend en wat is nog onzeker? In opdracht van de directie Klimaat, Lucht en Geluid van het ministerie van Infrastructuuren Milieu heeft het RIVM een brochure samengesteld waarin de actuele kennis op een rij is gezet. http://bit.ly/19GidEg

Meer weten?

Arbo Unie heeft meegewerkt aan de totstandkoming van deze brochure. Wilt u meer weten over dit onderwerp? Neem dan graag contact met koen.verbist@arbounie.nl

Om de website van Arbo Unie goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

werk in uitvoering contact
Mag ik je wat vragen?

Sluit onze site goed aan op jouw wensen? We horen graag wat je ervan vindt door deze korte vragenlijst in te vullen. Alvast bedankt voor je tijd.

Ja  Nee