Voorkom uitval door griep

Publicatiedatum: 14 oktober 2013 14:10
Het griepseizoen is weer in aantocht. Gemiddeld loopt elk jaar 5-15% van de mensen het influenzavirus op en dat betekent onvermijdelijk ziekmeldingen. Vooral medewerkers die veel mensen ontmoeten, zoals apothekersassistenten, baliemedewerkers, thuiszorgers en docenten lopen risico. Met vrijwillige griepvaccinaties geeft u hen extra bescherming. En houdt u de productiviteit en continuïteit in uw organisatie op peil.

Met klachten als bonzende hoofdpijn, spierpijn over het hele lichaam, hoesten en flinke koorts blijven de meeste mensen terecht thuis. Meestal drie tot vijf dagen. Dat is een behoorlijke aanslag op de productiviteit. En omdat het influenzavirus steeds verandert, bouwen mensen geen weerstand op tegen griep. Tenminste, niet voor het leven. Ze kunnen elk jaar opnieuw overvallen worden door de griep. Daarom is een jaarlijkse griepvaccinatie (griepprik) voor risicogroepen aan te raden.

Wat doet Arbo Unie?

Arbo Unie voert beroepsgebonden vaccinaties uit, onder andere in de gezondheidszorg, onderwijs en publieke instellingen. Deze sectoren dringen daarmee de kans dat hun medewerkers griep oplopen terug. En mochten die medewerkers onverhoopt toch besmet raken, dan zijn ze er na een griepprik doorgaans veel minder en minder lang ziek van. Wij leveren een gediplomeerde kracht die uw medewerkers vaccineert, meestal in oktober of november, onder toezicht van een bedrijfsarts. Dat kan op een vestiging van Arbo Unie bij u in de buurt of bij u op locatie.

Interesse?

Bel naar 088-2720269 of stuur direct een mail naar

Om de website van Arbo Unie goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

werk in uitvoering contact
Mag ik je wat vragen?

Sluit onze site goed aan op jouw wensen? We horen graag wat je ervan vindt door deze korte vragenlijst in te vullen. Alvast bedankt voor je tijd.

Ja  Nee