Wat levert preventief medisch onderzoek op?

Publicatiedatum: 29 november 2016 14:30
Elke werkplek brengt zijn eigen gezondheidsrisico’s mee. Blootstelling aan lawaai, gevaarlijke stoffen, agressie. Hoge werkdruk, veel zitten. Met een preventief medisch onderzoek (PMO) kun je de eventuele gezondheidseffecten daarvan in een vroeg stadium signaleren. En ingrijpen waar dat nodig en mogelijk is. Als je het PMO goed inzet, zie je ook of de maatregelen die je hebt getroffen om risico’s te beheersen, effectief zijn. En waar misschien nog gaten in je arbobeleid zitten. Gebruik jij je PMO al om bij te sturen?

De inhoud van het PMO wordt bepaald aan de hand van de Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E), als dat zinvol is gedifferentieerd naar afdeling of functiegroep. Voor de ene groep is een gehoortest relevant of een vragenlijst over effecten van werkstress, voor de andere een longfunctietest of een vragenlijst over werken in ploegen. “Door een PMO krijgen medewerkers zicht op hun eigen gezondheid en de mogelijkheden om daar verbeteringen in aan te brengen”, zegt Trienke Jongedijk, arbeidshygiënist bij Arbo Unie. “Voor bedrijven zit de winst in de (geanonimiseerde) groepsanalyse die we bij voldoende deelnemers kunnen maken. Die geeft vaak bruikbare handvatten om tot verbeteringen te komen op organisatieniveau.”

Verrassende inzichten

Vaak bevestigt het PMO het beeld dat de organisatie al had; regelmatig komen er ook verrassende inzichten uit. Trienke: “Zo bleek laatst bij een bedrijf dat zo’n 5 procent van de ploegendienstmedewerkers weleens in slaap sukkelt op weg naar huis. Dat vraagt dringend om maatregelen. Ik maak ook mee dat in organisaties waar mensen met gevaarlijke stoffen werken, relatief veel huidklachten voorkomen ondanks dat er goede handschoenen beschikbaar zijn. Bij nader onderzoek blijkt dan bijvoorbeeld dat medewerkers in de praktijk andere handschoenen dragen. Die lekkerder zitten maar dus niet beschermen. Of dat ze geen of de verkeerde huidverzorgingsproducten gebruiken.”

Onderdeel van de verbetercyclus

Doordat je met een PMO periodiek een thermometer in je organisatie steekt, kun je het instrument goed gebruiken in je verbetercyclus. Dat is volgens Trienke misschien wel de belangrijkste meerwaarde van dit instrument. “Je ziet waar je moet ingrijpen. Met extra voorlichting voor je medewerkers bijvoorbeeld, meer aandacht voor agressie of werkdruk, aangepast beleid. In de volgende ronde zie je dan of je aanpak effectief is geweest. En waar je nog verder op moet bijsturen. Zo helpt het PMO je om steeds te verbeteren.”

Meer weten

Heb je vragen over de mogelijkheden van een PMO/PAGO? Neem dan contact op met Trienke Jongedijk via of 06 5250 0731 of met Monique van der Kolk via of 06 5250 1240.

Om de website van Arbo Unie goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

werk in uitvoering contact
Mag ik je wat vragen?

Sluit onze site goed aan op jouw wensen? We horen graag wat je ervan vindt door deze korte vragenlijst in te vullen. Alvast bedankt voor je tijd.

Ja  Nee