Week van de werkstress

Publicatiedatum: 29 oktober 2014 13:10
Ruim een op de acht werknemers in Nederland heeft last van werkstress. Een derde van het werkgerelateerde verzuim vindt zijn oorzaak in psychische ziekten. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid houdt daarom van 3 tot en met 6 november samen met Minister Asscher de Check Je Werkstress Week.

In Nederland lopen jaarlijks bijna 1 miljoen mensen het risico op een burn-out of andere werkgerelateerde psychische ziekten. Signalen zoals slapeloosheid, aanhoudende hoofdpijn of oververmoeidheid worden vaak niet op tijd herkend. Twaalf procent van de werknemers heeft last van een burn-out of zit er tegen aan.

Week van de Werkstress
De Check Je Werkstress campagne wil werkstress bespreekbaar maken en daarmee verzuim op de werkvloer voorkomen.Tijdens de week komen verschillende thema’s rondom werkstress aan bod:
voor het volledige overzicht van alle activiteiten tijdens de werkweek kijk op: Check Je Werkstress Week.

Investeren in Mentale Veerkracht loont
Voorkomen is beter dan genezen. Dat betekent dat investeren in mentale veerkracht van je medewerkers loont. Want door versterking van de veerkracht vergroot je het werkvermogen en voorkom je uitval.Arbo Unie ondersteunt jouw organisatie met een programma voor de versterking van de mentale veerkracht op drie onderdelen: prestatie-, gezondheids- en verzuimmanagement. Lees meer over Mentale Veerkracht

Om de website van Arbo Unie goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

werk in uitvoering contact
Mag ik je wat vragen?

Sluit onze site goed aan op jouw wensen? We horen graag wat je ervan vindt door deze korte vragenlijst in te vullen. Alvast bedankt voor je tijd.

Ja  Nee