Werknemers tevreden over arbodiensten

Publicatiedatum: 12 december 2013 09:21
Werknemers zijn tevreden over het contact met de bedrijfsarts of de casemanager van een arbodienst. Zij voelen zich serieus genomen, gerespecteerd en ervaren het contact als vriendelijk. Ook zijn werknemers van mening dat er vertrouwelijk wordt omgegaan met hun medische gegevens. Slechts een kleine minderheid van zo’n vijf procent is hierover niet tevreden.

Dit blijkt uit een onderzoek van GfK Intomart, gehouden onder meer dan 1.000 werknemers die na een een ziekmelding in contact zijn gekomen met een arbodienst. Zowel de algehele waardering van de arbodienst als die van de bedrijfsarts en de casemanager zijn positief.
Ook zijn werknemers in hoge mate tevreden over de gemaakte afspraken en ze vinden dat de professional voldoende tijd voor hen had.

De arbodiensten verenigd in OVAL,waaronder Arbo Unie, zijn blij met het feit dat werknemers van mening zijn dat er vertrouwelijk met hun persoonlijke gegevens wordt omgegaan. Kwaliteit van de dienstverlening en privacy zijn onderwerpen die veel aandacht krijgen binnen de branche.

De branche werkt daarom actief aan het verbeteren van de kwaliteit van de dienstverlening. Zeker wanneer het gaat om privacy. Werkgevers en werknemers moeten er op kunnen vertrouwen dat er zorgvuldig met hun gegevens wordt omgegaan.

Lees hier de volledige tekst van het persbericht van brancheorganisatie OVAL.

Om de website van Arbo Unie goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

werk in uitvoering contact
Mag ik je wat vragen?

Sluit onze site goed aan op jouw wensen? We horen graag wat je ervan vindt door deze korte vragenlijst in te vullen. Alvast bedankt voor je tijd.

Ja  Nee