Werkverslaving geeft verhoogde kans op burn-out

Publicatiedatum: 09 mei 2014 08:57

Werknemers met een werkverslaving wil je in je organisatie tijdig signaleren. Zo’n werkverslaving kun je namelijk zien als een ‘slechte’ vorm van hard werken. Werknemers met een werkverslaving hebben meer burn-outklachten en zijn minder tevreden over hun werk.

Het promotieonderzoek van Ilona van Beek van de Universiteit van Utrecht levert bewijs voor het bestaan van de twee types hard werken: werkverslaving en bevlogenheid. Bevlogen werknemers hebben een positieve uitwerking op zichzelf en de organisatie, maar voor werknemers met een werkverslaving geldt het tegenovergestelde. Werkverslaafden besteden veel tijd aan hun werk als zij daartoe de kans krijgen en daardoor komen zij niet toe aan ontspannende activiteiten en hun sociale leven. Daarnaast denken werkverslaafden bijna altijd aan hun werk; niet alleen op de werkvloer, maar ook als ze vrij zijn. Het werken wordt daardoor dwangmatig.

Preventief aan de slag

Om werkverslaving bij werknemers te voorkomen is het verstandig om aandacht aan dit onderwerp te besteden bij het Preventief Medisch Onderzoek (PMO). Informeer bij Arbo Unie naar de mogelijkheden om risicogevallen op te sporen en deze werknemers tijdig van passend advies te voorzien om een effectieve preventiebehandeling voor werkverslaving op te zetten.

Neem voor meer informatie contact op met Jeroen Stoffelsen via 06 52 50 19 57.

Om de website van Arbo Unie goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

werk in uitvoering contact
Mag ik je wat vragen?

Sluit onze site goed aan op jouw wensen? We horen graag wat je ervan vindt door deze korte vragenlijst in te vullen. Alvast bedankt voor je tijd.

Ja  Nee