optimaal aan de slag

De meeste mensen zijn van nature bereid om er ‘iets van te maken’. Of je nu een bouwvakker bent, een grafisch ontwerper of een belastingconsulent, aan het einde van de dag wil je het gevoel hebben dat je iets nuttigs gedaan hebt.

Om ‘er iets van te maken’ is geen instantie nodig die je dat leert. Hoogstens een partij die mensen ondersteunt bij die aangeboren eigenschap.

Werknemers inspireren, laten groeien, hun betrokkenheid vergroten - dat is vooral van belang wanneer ze daarmee hun mogelijkheden zo optimaal mogelijk benutten.

Havenbedrijf Rotterdam

Duurzaam @work

Als werkgever streef je naar duurzame inzetbaarheid van je medewerkers. Je zet je in om hen gezond en met plezier aan het werk te hebben én te houden. Arbo Unie ondersteunt je hierbij met een effectief monitoringinstrument: Duurzaam@work.

Duurzame inzetbaarheid onderzocht

Mensen die nu en in de toekomst enthousiast, betrokken en gezond aan de slag zijn om de organisatie te laten groeien en bloeien; dat is de wens van elke werkgever. En die duurzame inzetbaarheid is iets waar je samen met je mensen aan kunt werken. Maar hoe krijg je inzicht in de inzetbaarheid van je medewerkers en wat kun je doen om die te verbeteren? Het inzetbaarheidsonderzoek Duurzaam@work geeft je dit inzicht op groepsniveau. Naast inzicht in de duurzame inzetbaarheid krijg je concreet en praktisch advies over de verbetermogelijkheden binnen je organisatie. Je medewerkers krijgen een persoonlijk rapport, inclusief verbeterplan.

Inventariseren, verbeteren en evalueren

Met Duurzaam@work biedt Arbo Unie een interessant onderzoeks- en monitoringinstrument voor werkgevers en leidinggevenden. Om te beginnen inventariseer je met een online vragenlijst de inzetbaarheid van je medewerkers. Op basis van de uitkomsten gaan we gericht aan de slag met het behouden en of verbeteren van de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Duurzaam@work vormt dus een goed startpunt voor het ontwikkelen van duurzaam inzetbaarheidsbeleid. Maar het is ook hét evaluatie-instrument voor het beoordelen van al eerder ingezet beleid.

Groep en individu

Op basis van de groepsuitkomsten, stellen wij samen met werkgever een gericht plan van aanpak op. In dit plan sturen we op het tijdig oplossen van bestaande knelpunten op groepsniveau, met betrekking tot duurzame inzetbaarheid. Door middel van een vervolgmeting toetsen we het ingezette plan van aanpak en sturen we bij.

Werknemers kunnen op basis van de individuele uitkomsten een gesprek aanvragen met de bedrijfsarts of inzetbaarheidscoach. Op basis van de resultaten stellen we samen met leidinggevende en medewerkers een plan van aanpak op ter verbetering van de eigen inzetbaarheid. Duurzaam@work levert je de input om gezamenlijk te werken aan effectief inzetbaarheidsbeleid.

Voorkom pesten op het werk

infographic pesten

 

Pesten op het werk komt vaker voor dan je denkt.
Tijd om er iets aan te doen.

Lees hier onze tips

Polshoogte

banner polshoogte 224


Werknemers krijgen inzicht in
hun 
levensstijl en worden
uitgedaagd om
hier aan te
werken.

Lees meer

 

Om de website van Arbo Unie goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

werk in uitvoering contact
Mag ik je wat vragen?

Sluit onze site goed aan op jouw wensen? We horen graag wat je ervan vindt door deze korte vragenlijst in te vullen. Alvast bedankt voor je tijd.

Ja  Nee