optimaal aan de slag

De meeste mensen zijn van nature bereid om er ‘iets van te maken’. Of je nu een bouwvakker bent, een grafisch ontwerper of een belastingconsulent, aan het einde van de dag wil je het gevoel hebben dat je iets nuttigs gedaan hebt.

Om ‘er iets van te maken’ is geen instantie nodig die je dat leert. Hoogstens een partij die mensen ondersteunt bij die aangeboren eigenschap.

Werknemers inspireren, laten groeien, hun betrokkenheid vergroten - dat is vooral van belang wanneer ze daarmee hun mogelijkheden zo optimaal mogelijk benutten.

Havenbedrijf Rotterdam

Veiligheidscultuur

Veel organisaties dragen op de juiste wijze zorg voor goede arbeidsomstandigheden. Deze zorg is veelal gericht op technische en organisatorische verbeteringen. Maar ondanks blijft de kans op ongevallen bestaan. De oorzaak hiervan ligt vaak in de veiligheidscultuur van het bedrijf. Arbo Unie ondersteunt bij het in kaart brengen van de veiligheidscultuur en stelt verbeteringen voor. Deze implementeren we samen om de veiligheidscultuur structureel te verbeteren.

Arbo Unie kan de bestaande veiligheidscultuur inzichtelijk maken en verbeteren. Startpunt van de aanpak is het in kaart brengen van de huidige veiligheidscultuur. Dat doen we door een 0-audit. Aan de hand van de resultaten van deze nulmeting bespreken we met het bedrijf wat de doelen zijn en hoe die te bereiken. Dit wordt vastgelegd in een trainingsprogramma. Hierin staat het aandeel van de medewerkers en leidinggevenden centraal.  

De basis van het trainingsprogramma wordt gevormd door de NO-RISC methode. Met deze universele methode worden medewerkers en leidinggevenden in staat gesteld zelf de mogelijke risico’s te herkennen en aan te pakken. Hierbij houden we ook zaken als orde, netheid en kwaliteit voor ogen. Op deze wijze wordt niet alleen op het gebied van veiligheid en cultuur het gedrag van medewerkers en leidinggevenden verbeterd, maar ook hun bewustzijn vergroot. Zo kunnen we veilig en optimaal aan de slag.

Voorkom pesten op het werk

infographic pesten

 

Pesten op het werk komt vaker voor dan je denkt.
Tijd om er iets aan te doen.

Lees hier onze tips

Polshoogte

banner polshoogte 224


Werknemers krijgen inzicht in
hun 
levensstijl en worden
uitgedaagd om
hier aan te
werken.

Lees meer

 

Om de website van Arbo Unie goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

werk in uitvoering contact
Mag ik je wat vragen?

Sluit onze site goed aan op jouw wensen? We horen graag wat je ervan vindt door deze korte vragenlijst in te vullen. Alvast bedankt voor je tijd.

Ja  Nee