Certificering

Arbo Unie is een maatschappelijk betrokken organisatie, waarbij duurzame inzetbaarheid en een milieubewuste bedrijfsvoering voorop staan. Wij zijn partner voor werkgevers en werknemers bij het verbeteren van veiligheid, gezondheid, en productiviteit van medewerkers. Ook bieden wij onze eigen medewerkers een veilige, gezonde werkomgeving met volop kansen tot ontplooiing. Het is voor Arbo Unie vanzelfsprekend dat ondernemerschap en duurzaamheid samengaan. Daarom onderschijven wij de kern van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) volledig.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Op het gebied van duurzaam ondernemen en milieuzorg is maatschappelijk nog veel winst te behalen. Arbo Unie zet zich in om, zowel in de eigen bedrijfsvoering als in de keten van bedrijven waar wij mee samenwerken, de bewustwording en verantwoordelijkheid van gedrag voor algehele duurzaamheid te bevorderen. Daarnaast heeft de stichting Arbo Unie tot doel de bedrijfsgezondheidszorg in Nederland te verbeteren door de winst te investeren in onderzoek en ontwikkeling op het gebied van arbeid en gezondheid.

MVO beleid van Arbo Unie

Arbo Unie wendt tal van middelen aan om de effecten van onze bedrijfsvoering op het milieu te verminderen. De focus ligt op het reduceren van het energie- en papierverbruik. De doelen voor milieu en MVO worden jaarlijks geformuleerd. Zo wordt inhoud gegeven aan het proces van continue verbetering.

Kwaliteitsverbetering

Wij streven naar het continu verbeteren en verhogen van de efficiency van de bedrijfsprocessen van de ondernemingen. Het kwaliteitsmanagementsysteem geeft een aantoonbare garantie voor de kwaliteit van onze processen. Met een plan – do – check en act methodiek worden bedrijfsprocessen beoordeeld.

Het kwaliteitsmanagementsysteem van Arbo Unie is goedgekeurd door Lloyd’s Register Quality Assurance volgens de norm ISO 9001: 2008 en het Certificatieschema Dienstverlening Arbodiensten. Deze certificaten zijn uitgegeven op 1 mei 2016 met de vervaldatum 14 september 2018.
De certificaten zijn van toepassing op het uitvoeren van onderzoek, advies en evaluatie op het gebied van arbeidsveiligheid, arbeidshygiëne, arbeidsorganisatie en bedrijfsgezondheidszorg.

ISO 27001 certificaat voor informatiebeveiliging

Het zorgvuldig omgaan met gegevens van onze klanten en cliënten staat voorop in onze dienstverlening. Informatiebeveiliging en privacy zijn hierbij essentieel. Onlangs heeft Arbo Unie het ISO 27001 certificaat behaald. Dit certificaat staat voor het procesmatig beveiligen van de gegevens van klanten, cliënten en medewerkers. Als een van de eerste arbodienstverleners in Nederland hebben we voor onze hele organisatie alle regelgeving geïmplementeerd en afdoende voorzorgsmaatregelen genomen om vertrouwelijke informatie te beschermen.

 

Om de website van Arbo Unie goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

werk in uitvoering contact
Mag ik je wat vragen?

Sluit onze site goed aan op jouw wensen? We horen graag wat je ervan vindt door deze korte vragenlijst in te vullen. Alvast bedankt voor je tijd.

Ja  Nee