De fitheidsarmband

Kan ik zwemmen of douchen met mijn Fitbit Charge HR?

Je kunt niet zwemmen of douchen met je fitheidsarmband. Het is wel spatwatervrij.

Mijn Fitbit Charge HR is beschadigd op kapot gegaan, zonder dat dit mijn schuld is. Wat kan ik doen?

Kijk op de website van Fitbit over wat je kunt doen als je Fitbit Charge HR beschadigd is.

Hoe laad ik de Fitbit op?

Je laadt je fitheidsarmband op met behulp van de oplaadkabel dat je bij je fitheidsarmband hebt gekregen. Dit doe je door het kabeltje in een USB poort te doen. Het opladen van een lege fitheidsarmband duurt ongeveer een uur. Een volle batterij is ongeveer vijf dagen bruikbaar.

Moet ik mijn fitheidsarmband in de buurt houden van mijn smartphone om te synchroniseren?

Ja, je Fitbit data wordt door middel van bluetooth elke 15 minuten automatisch gesynchroniseerd in je Fitbit app. Hiervoor moet je Fitbit in de buurt zijn van je telefoon. Om de batterij van je telefoon te besparen kun je je bluetooth uitzetten en deze alleen aanzetten als je wilt synchroniseren.

Moet mijn bluetooth altijd aan staan?

Nee. Je zet je buetooth alleen aan als je wilt synchroniseren. Om de batterijduur van je telefoon te besparen, raden wij je aan om slechts een aantal keer per dag je bluetooth aan te zetten en te synchroniseren.

Hoe werken de sensors in het bandje?

Voor het aantal stappen wordt een accelerometer gebruikt. Deze meet bewegingsversnellingen van je pols langs 3 assen. Kijk voor meer informatie op de website Fitbit. Voor het registreren van trappen wordt een hoogtemeter gebruikt. Deze is gebaseerd op drukteverschil in de atmosfeer. Als je Fitbit een hoogteverschil van minimaal 3 meter detecteert, terwijl je lichamelijk actief bent, zal deze een trap erbij op tellen (alleen als je omhoog gaat). Kijk voor meer informatie op de webstie van Fitbit. Voor het registreren van je hartslag wordt gebruik gemaakt van LED lichtjes in je Fitbit. Deze signaleren een bloed volume veranderingen. Kijk voor meer informatie op de webstie van Fitbit.

Hoe stel ik in dat mijn Fitbit wel/niet gekoppeld is aan telefoontjes die ik ontvang?

Klik in je Fitbit app menu op ‘Devices’ en vervolgens op je Fitbit Charge HR. Onder het kopje General vind je de instelling ‘Call notifications’. Als je deze aanzet, zie je op het scherm van je fitheidsarmband een bericht op het moment dat je gebeld wordt.

Polshoogte banner 224

Om de website van Arbo Unie goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

werk in uitvoering contact
Mag ik je wat vragen?

Sluit onze site goed aan op jouw wensen? We horen graag wat je ervan vindt door deze korte vragenlijst in te vullen. Alvast bedankt voor je tijd.

Ja  Nee