Professionele ondersteuning bij het organiseren en uitvoeren van het PPMO

Per 1 januari 2014 wordt landelijk het periodiek preventief medisch onderzoek, kortweg PPMO, ingevoerd. Een medisch onderzoek dat optimaal aansluit op de dagelijkse praktijk van de brandweer. Arbo Unie is een ervaren partner die u professioneel ondersteunt bij het organiseren en uitvoeren van het PPMO.

Wat betekent dit voor u?

Vanaf 1 januari 2014 moeten manschappen en bevelvoerders in uw regio gekeurd worden volgens het PPMO. Wanneer u tijdig start met de voorbereidingen blijft de inzetbaarheid van uw mensen gegarandeerd. En risico’s worden tot een minimum beperkt.

Keuring en opvolging

Arbo Unie voert PPMO pilottrajecten uit voor de Brandweer. Naast het organiseren en uitvoeren van de PPMO keuringen kunt u bij Arbo Unie ook terecht voor opvolging van de bevindingen. Wij ondersteunen u met verschillende deskundigen uit eigen geleding. Arbo Unie helpt u zo de inzetbaarheid snel te optimaliseren.

Aanpak

Wij hanteren een doelgerichte aanpak met een helder stappenplan. Hierin staat precies beschreven hoe het PPMO wordt georganiseerd, aangevuld met voorbereidingen die u zelf kunt treffen. Arbo Unie ondersteunt u bij de invulling van het gehele programma. U kunt uiteraard ook zelf onderdelen invullen. Aan u de keuze.

Wat zijn de mogelijkheden?

Arbo Unie biedt verschillende mogelijkheden voor het PPMO op locatie:

  • Arbo Unie levert een doktersassistente en een bedrijfsarts;
    u zorgt voor de testbaan en testleiders.
  • Arbo Unie levert een doktersassistente, bedrijfsarts en testleiders;
    u zorgt voor de testbaan.
  • Arbo Unie levert het totaalpakket inclusief de mobiele testbaan.

Het PPMO vindt plaats op een locatie  in uw  regio of omgeving. Het PPMO wordt uitgevoerd in dagdelen met een deelname van minimaal 9 en maximaal 18 deelnemers.

PAM-keuringen

De ambulancedienst kent voor haar medewerkers een soortgelijk onderzoek als het PPMO, namelijk de Periodieke Arbeidsgezondheidskundige Monitor, kortweg PAM. Mogelijk valt ook de ambulancezorg onder uw veiligheidsregio. Ook voor de uitvoering van deze PAM-trajecten kunt u terecht bij Arbo Unie.

Belangstelling?

Downloads
Onderarm koeling

Drinken voor inzet

Om de website van Arbo Unie goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

werk in uitvoering contact
Mag ik je wat vragen?

Sluit onze site goed aan op jouw wensen? We horen graag wat je ervan vindt door deze korte vragenlijst in te vullen. Alvast bedankt voor je tijd.

Ja  Nee