Training Preventiemedewerker Upgrade - vernieuwde Arbowet 2017

In de vernieuwde Arbowet, die ingaat per juli 2017, krijgt de Preventiemedewerker een prominentere rol bij het ondersteunen van de werkgever bij de zorg voor gezond en veilig werk voor alle medewerkers. De ééndaagse training Preventiemedewerker UPGRADE bij Arbo Unie helpt je hierbij!
Wanneer 06 oktober 2017 09:00 - 16:30
Waar Arbo Unie
Kerkenbos 10-37 Nijmegen
Voeg agenda-item toe aan kalender vCal, iCal

De wetgever redeneert dat het succes van een preventiemedewerker vooral afhangt van diens persoonlijke kwaliteiten en positie binnen de onderneming. Daarom krijgen de ondernemingsraad (OR) en/of Personeelsvertegenwoordiging (PVT) instemmingsrecht bij de selectie en benoeming en vaststelling van diens positie in de hiërarchie.

De prominentere rol vraagt om een krachtige persoonlijkheid.

In het speelveld van werkgever, Ondernemingsraad (OR), werknemers en externe deskundigen zal de preventiemedewerker een “spin in het web” moeten zijn. Dit vraagt naast inhoudelijke deskundigheid vooral ook om kwaliteiten op het gebied van communicatie, benaderbaarheid, doortastendheid en planmatigheid.

Arbo Unie biedt al enkele jaren de basistraining Preventiemedewerker aan. Deze UPGRADE gaat verder en wel met het volgende programma:

Programma

Ochtend:

Wat heb je als preventiemedewerker te doen?
- Opfrissen basiskennis (RI&E methoden & context, incl. dynamische RI&E)
- Is je RI&E inspectie-proof?
- Vernieuwde Arbowet & impactanalyse voor jou als preventiemede-werker

Middag:

Hoe ga ik dat als preventiemedewerker doen en met wie?
- Positionering & strategie van de Preventiemedewerker
Het programma bestaat (vooral) uit interactieve werkvormen waarin de theorie samen met jou wordt vertaald naar je eigen situatie.

Voor wie

De training is bedoeld voor werknemers die de functie van preventiemedewerker invullen en medewerkers die al belast zijn met het ontwikkelen en bewaken van arbobeleid. De deelnemer heeft al ervaring in de rol van preventiemedewerker of de basistraining Preventiemedewerker al gevolgd. 

Belangstelling?

Meld je dan aan door het aanmeldingsformulier in te vullen en te versturen naar  

Wij ontvangen je aanmelding graag uiterlijk 2 weken voor aanvang van de training. Voor informatie of vragen over deze training neem je contact op met .

Om de website van Arbo Unie goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

werk in uitvoering contact
Mag ik je wat vragen?

Sluit onze site goed aan op jouw wensen? We horen graag wat je ervan vindt door deze korte vragenlijst in te vullen. Alvast bedankt voor je tijd.

Ja  Nee