Breed dienstenpakket voor VRR: “Lekker praktisch en concreet”

Bij Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) werken 2200 mensen, onder wie naast kantoormedewerkers ook brandweerlieden en ambulancepersoneel. Mensen die risicovol werk doen dat lichamelijk en geestelijk zwaar is. Dat vraagt om een gedegen medische en psychologische ondersteuning. Eerder dit jaar ging VRR via een aanbesteding op zoek naar een partij die beide disciplines in huis heeft. En die kan inzetten volgens de wensen van de hele VRR-organisatie. Arbo Unie won zowel op prijs als op kwaliteit.

BrandweerBrandweerlieden en ambulancemedewerkers moeten lichamelijk en psychisch gezond zijn en blijven. Daarom ondergaan ze een verplichte keuring bij hun aanstelling en vervolgens periodieke keuringen. In 2014, als het contract tussen Arbo Unie ingaat, staan veel van deze keuringen op het programma. Sandra van Velzen, arbo-coördinator bij VRR: “De aanpak die Arbo Unie hiervoor voorstelde, was praktisch en heel concreet. Dat past bij onze organisatie. Arbo Unie had zich duidelijk verdiept in wat er bij ons speelt en welke maatregelen daarvoor nodig zijn.”

Compleet pakket

Naast aanstellings- en periodieke keuringen verzorgt Arbo Unie straks onder meer bedrijfsartsen, bedrijfsmaatschappelijk werk, rijbewijskeuringen, voorlichting over infectieziekten en advies over arbeid en organisatie. Van Velzen: “Ook op deze onderdelen scoorde Arbo Unie goed. De heldere visie op verzuimbegeleiding en re-integratie sluit aan bij onze organisatie. En is ook weer lekker praktisch. Het klopt gewoon.”

Vertrouwenwekkend

De voorbereidingen op de samenwerking zijn in volle gang. Van Velzen: “Als we het allemaal zo gaan doen als Arbo Unie in de offerte beschrijft, word ik daar heel blij van. We hebben al eerder met Arbo Unie samengewerkt en de manier waarop gesprekken nu verlopen en hoe Arbo Unie de voorbereidingen oppakt, wekken vertrouwen.”

 

Om de website van Arbo Unie goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

werk in uitvoering contact
Mag ik je wat vragen?

Sluit onze site goed aan op jouw wensen? We horen graag wat je ervan vindt door deze korte vragenlijst in te vullen. Alvast bedankt voor je tijd.

Ja  Nee