Elk bedrijfsongeval is er één te veel

Bedrijfsongevallen veroorzaken veel persoonlijk leed én kosten voor werkgevers en de maatschappij. Niemand wil het meemaken. Toch bleven in 2013 in Nederland 192.000 mensen thuis als gevolg van een ongeval tijdens het werk. Aandacht voor veiligheid is dan ook geen overbodige luxe. Hoe zet je het onderwerp écht op de kaart?

BedrijfsongevalBedrijfsongevallen komen overal voor. In de bouw, het transport, bij bedrijven die werken met gas en elektriciteit en ook gewoon op kantoor. “Mensen maken nou eenmaal fouten”, constateert Paul Beumer, senior expert bij Arbo Unie. “In tachtig procent van de gevallen speelt gedrag een rol. Als iemand onder tijdsdruk afwijkt van het protocol bijvoorbeeld, of even niet oplet. Daarom is het zo belangrijk om iedereen, medewerkers én management, te doordringen van het belang van veiligheid. En behalve protocollen en richtlijnen ook veel aandacht te besteden aan het gedrag van je medewerkers. Dit kun je positief beïnvloeden om ongevallen te voorkomen. Want elk bedrijfsongeval is er één te veel.”

Veilig gedrag beïnvloeden doe je zo!

Wat kun je als werkgever zelf doen om de veiligheid en veilig gedrag binnen je organisatie met effect te bevorderen?

Meer weten

Arbo Unie ondersteunt je graag bij het vergroten van de veiligheid in je organisatie. Niet alleen door met RI&E’s de risico’s in kaart te brengen, maar bijvoorbeeld ook met een analyse van de veiligheidscultuur in je organisatie, of een training voor leidinggevenden in onze ‘no risk-aanpak’. Wil je hierover meer weten? Neem dan contact op met Paul Beumer via telefoon 06 5250 1193 of mail naar paul.beumer@arbounie.nl.

Om de website van Arbo Unie goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

werk in uitvoering contact
Mag ik je wat vragen?

Sluit onze site goed aan op jouw wensen? We horen graag wat je ervan vindt door deze korte vragenlijst in te vullen. Alvast bedankt voor je tijd.

Ja  Nee