Zoek je talent met Ontdek en Groei

Uit recent onderzoek blijkt dat 40 procent van de hr-managers werk maakt van talentmanagement. Bijna de helft verwacht dat de prioriteit de komende jaren bij opleiding en ontwikkeling van medewerkers ligt, en ook duurzaam personeelsbeleid staat hoog op de agenda. Om organisaties hierbij te ondersteunen, ontwikkelt Arbo Unie het programma Ontdek en Groei. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met onze klanten en Fysergo.

Ontdek en GroeiDe arbeidsmarkt wordt steeds flexibeler, het is al lang niet meer gebruikelijk dat mensen hun leven lang hetzelfde werk bij hetzelfde bedrijf doen. Het is logisch dat mensen zich willen blijven ontwikkelen. En dat werkgevers hun die mogelijkheid willen bieden. Het geeft blijk van goed werkgeverschap, en mensen die zich ontwikkelen en doen wat ze leuk vinden, presteren uiteindelijk beter, zijn mentaal veerkrachtiger en breder inzetbaar. Maar waar zitten die ontwikkelingsmogelijkheden? Welke talenten heeft iemand in huis, misschien wel zonder het echt te beseffen, die richting kunnen geven aan verdere groei? Ontdek en Groei is bedacht om mensen te helpen daar achter te komen.

De Ervaringsspelen

“Ontdek en Groei begint met een uitgebreide online assessment”, vertelt Nicole Peeters van Arbo Unie. “Deze brengt je talenten in kaart en laat zien hoe je die talenten in je werk inzet. Ook 360°-feedback maakt deel uit van het programma. Zo krijg je in beeld wat bijvoorbeeld je collega’s, leidinggevenden en vrienden als jouw sterke punten zien. De assessment en de 360°-feedback vormen de basis voor een intake met een talentcoach, waarin je bepaalt welke talenten je verder wilt onderzoeken. Dat kun je doen in een aantal groepssessies: de Ervaringsspelen, verspreid over drie weken, in wat we noemen ‘participatief drama’. Geen rollenspellen, maar een soort improvisatietheater waarin je in een veilige omgeving je talenten op een creatieve manier kunt testen, laten zien en zelf ervaren. Ook daarin word je begeleid door een coach. In een individueel slotgesprek bespreek je met de coach wat je hebt ontdekt over jezelf, en wat je daarmee in je dagelijks werk kunt doen.”

Proeven en fijnslijpen

Wat Ontdek en Groei uniek maakt, is de combinatie van assessment, persoonlijke begeleiding en de mogelijkheid om in groepsverband te experimenteren, onderzoeken en aftasten wat je wel en niet ligt. Momenteel is Arbo Unie bezig het programma te vervolmaken. Er loopt al een interne pilot, waarbij medewerkers het programma zelf doorlopen om verbeterpunten op te sporen. Tegelijkertijd gaan verschillende enthousiaste klanten de komende maanden meedraaien in een pilot. Zodat we deze nieuwe dienst, die uitstekend aansluit bij onze visie op een leven lang optimaal werken, zo gericht mogelijk kunnen aanbieden.

Meer weten?

Wilt u meer weten over Ontdek en Groei? Of bent u geïnteresseerd om met uw organisatie mee te doen aan de pilot? Neem dan contact op met nicole.peeters@arbounie.nl.

Om de website van Arbo Unie goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

werk in uitvoering contact
Mag ik je wat vragen?

Sluit onze site goed aan op jouw wensen? We horen graag wat je ervan vindt door deze korte vragenlijst in te vullen. Alvast bedankt voor je tijd.

Ja  Nee