Primeur in Nederland: Videochat met de bedrijfsarts

Hebben mijn schouderklachten met mijn nieuwe muis te maken? Met welke gezondheidsaspecten moet ik rekening houden als ik op zakenreis ga? Gezonde werknemers die vragen hebben over gezondheid en werk kunnen via de Videochat Werk en Gezondheid in gesprek met een bedrijfsarts. Arbo Unie stelt deze service beschikbaar voor alle werkenden van achttien jaar en ouder. Ook zzp'ers mogen chatten met de bedrijfsarts. De Videochat is kosteloos voor uw werknemers en helpt hen om optimaal te werken.

Videochat 500 pxArbo Unie start met de Videochat Werk en Gezondheid vanuit de visie dat het voorkomen van klachten, beter is dan genezen. Investeren in de inzetbaarheid van mensen is daarvoor essentieel. De Videochat helpt alle actief werkenden, dus ook zzp'ers, op een laagdrempelige manier in de gelegenheid om deskundig advies in te winnen, bijvoorbeeld over veiligheid, ergonomie of zwangerschap op het werk of de balans tussen werk en privé. En draagt zo bij aan de preventie van klachten. Arbo Unie is de eerste arbodienst in Nederland die de Videochat met de bedrijfsarts aanbiedt.

Extra preventie service

Elke maandag tot en met donderdag van 19.00 tot 21.00 uur helpen bedrijfsartsen van Arbo Unie actief werkenden van 18 jaar en ouder bij korte en praktische vragen. Blijkt een vraag te uitgebreid of niet geschikt om online snel en goed te beantwoorden, dan verwijzen we de werknemer alsnog door naar het arbeidsomstandighedenspreekuur of het reguliere spreekuur van de bedrijfsarts voor uw organisatie. Daar is de videochat dan ook geen vervanging voor; het is een extra service om vragen weg te nemen. En om werkgevers en hr-functionarissen te ondersteunen in hun preventieve taken.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de Videochat Werk en Gezondheid kijk dan op www.arbounie.nl/videochat. Wilt u het Optimaal Werken-pakket ontvangen om uw medewerkers van deze service op de hoogte te stellen? Neem dan contact op met de klantenservice in uw regio. De contactgegevens vindt u op www.arbounie.nl/locaties.

Om de website van Arbo Unie goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

werk in uitvoering contact
Mag ik je wat vragen?

Sluit onze site goed aan op jouw wensen? We horen graag wat je ervan vindt door deze korte vragenlijst in te vullen. Alvast bedankt voor je tijd.

Ja  Nee