Steeds meer piekeraars op de werkvloer

De afgelopen jaren zijn werknemers meer gaan piekeren. Dit blijkt uit de antwoorden die ruim 26.000 mensen invulden in doorlopend onderzoek van Arbo Unie dat inzicht geeft in gezondheidsrisico’s op de werkvloer. Sinds 2006 is het percentage deelnemers dat hierin aangeeft problematisch te piekeren gestegen van 15 tot 23%. De stijging is het grootste onder twintigers en dertigers. Hoe helpt u voorkomen dat dit gepieker leidt tot verminderde productiviteit en verzuim?

voorkom werkstress“Piekeren is een belangrijke stressreactie”, vertelt bedrijfsarts Ernst Lutgert van Arbo Unie. “Mensen die piekeren draaien in een cirkeltje rond in hun eigen gedachten. Ze maken zich bijvoorbeeld zorgen over hun baan, hun hypotheek of hun kinderen en komen daar niet uit. Dat hoeft niet per se te leiden tot burnoutverschijnselen of uitval, maar het is wel een risico. Daarom is het goed om er als werkgever alert op te zijn.”

Prestatiedruk

Dat vooral relatief jonge medewerkers meer piekeren dan voorheen, heeft volgens Lutgert onder andere te maken met een toegenomen prestatiedruk. “In mijn spreekkamer zie ik veel twintigers en dertigers met overbelastingsklachten. Vaak hangen die samen met een combinatie van hun persoonskenmerken  en de hoge eisen die ze zichzelf opleggen. De balans tussen (wat ze denken dat) er van ze gevraagd wordt en wat ze leveren, is zoek. Ze hebben het gevoel dat ze móéten presteren, anders liggen ze eruit. Om deze onzekerheid over hun eigen functioneren te maskeren, gaan ze ‘overachieven’. Alles moet een tien zijn. Niet alleen in hun werk, maar ook thuis en op Facebook.”

Preventie

Hoe zijn deze klachten te verminderen en hoe voorkom je dat ze leiden tot uitval? Lutgert: “De werkomgeving heeft zeker invloed. Een open bedrijfscultuur waarin overbelasting en stressreacties zoals piekeren bespreekbaar zijn en niet worden gezien als falen, draagt al veel bij. Het helpt als leidinggevenden stresssignalen herkennen en tijdig het gesprek aangaan. Onze coaches kunnen daarbij ondersteunen. Ook de medewerkers zelf kunnen hun klachten terugdringen. Om daarbij te helpen bieden we bijvoorbeeld programma’s en trainingen aan om hen mentaal weerbaarder te maken, zodat ze beter gewapend zijn tegen stress.”

Meer weten

Arbo Unie heeft een breed en praktisch aanbod van instrumenten en beproefde begeleidingsvormen om medewerkers en leidinggevenden te ondersteunen bij het herkennen en wegnemen van stressfactoren. Neem contact op met uw relatiemanager of onze klantenservice bij u in de buurt.

Mentale Fitheid

Om de website van Arbo Unie goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

werk in uitvoering contact
Mag ik je wat vragen?

Sluit onze site goed aan op jouw wensen? We horen graag wat je ervan vindt door deze korte vragenlijst in te vullen. Alvast bedankt voor je tijd.

Ja  Nee