Stress: grijp in voor het te laat is

Politieagenten die zelfs privé bedreigd worden vanwege hun werk. Docenten die vol idealen het onderwijs in gaan en bedolven onder administratieve lasten het gevoel hebben dat ze niet aan lesgeven toekomen. Mensen die dag en nacht bereikbaar zijn voor klanten en de knop niet meer uit kunnen zetten. Ongezonde stress kan op allerlei manieren ontstaan en leiden tot verminderde inzetbaarheid of zelfs langdurig verzuim. Met workshops en trainingen rond stressherkenning helpt Arbo Unie u tijdig in te grijpen.

geen stressWat is stress precies en waar herken je het aan? Hoe kom je in actie voordat het te laat is? Hoe pak je het aan? Deze vraagstukken komen aan de orde tijdens de workshops en trainingen van Arbo Unie rond stressherkenning. Deze zijn bedoeld voor een groep werknemers met dezelfde werkgever. De workshop/ training maken we voor elke doelgroep op maat, omdat de werkomgeving, behoefte en doelstelling per organisatie verschilt.

Wat levert het op?

De workshops voor leidinggevenden en/of werknemers zijn vooral bedoeld om te informeren en het bewustzijn te vergroten. De trainingen voor leidinggevenden zijn intensiever en er is meer ruimte voor discussie. Deelnemers wisselen tips en ideeën uit en leren zo ook van elkaar. Aan het einde:

- weet u waar u op kunt letten om stress bij medewerkers en uzelf tijdig te onderkennen;

- bent u zich bewust van het effect van uw stijl van leidinggeven en communiceren op medewerkers die last hebben van stress;

- stapt u makkelijker over uw schroom heen om het gesprek met een medewerker aan te gaan;

- heeft u concrete handvatten om dat gesprek goed te laten verlopen; u weet waar u wel en niet over kunt beginnen en hoe u het gesprek in de gewenste richting kunt sturen;

- weet u welke acties u samen met een medewerker kunt ondernemen om de stress te verminderen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de workshops en trainingen rond stressherkenning of u direct aanmelden? Neem dan contact op met Interventies via telefoon 088- 2726150. 

Om de website van Arbo Unie goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

werk in uitvoering contact
Mag ik je wat vragen?

Sluit onze site goed aan op jouw wensen? We horen graag wat je ervan vindt door deze korte vragenlijst in te vullen. Alvast bedankt voor je tijd.

Ja  Nee