Tot € 10.000,- subsidie op projecten Duurzame Inzetbaarheid

Het ministerie van SZW maakt 13 miljoen euro vrij voor projecten van bedrijven en instellingen om medewerkers gezonder en langer aan het werk te houden. Van maandag 14 november tot en met vrijdag 25 november kun je een aanvraag indienen bij het Agentschap SZW voor maximaal € 10.000,- subsidie uit het Europees Sociaal Fonds (ESF).

Artikel subsidieHet thema duurzame inzetbaarheid is erg belangrijk: de beroepsbevolking vergrijst en mensen werken steeds langer door. Organisaties doen er dan ook goed aan werk te maken van de gezondheid, betrokkenheid en ontwikkeling van hun medewerkers. Deze inspanningen leiden tot meer werkplezier, minder ziekteverzuim en een hogere productiviteit. Daarom stimuleert het ministerie van SZW projecten die duurzame inzetbaarheid bevorderen.

Welke projecten?

De subsidie is bedoeld voor adviestrajecten vanaf € 14.000,- die zich richten op de volgende thema’s:

De projecten die voor subsidie in aanmerking komen, kunnen uiteenlopen van beleidsontwikkeling tot onderzoek, monitoring, pilots en voorlichting. Per project wordt maximaal 50 procent van de advieskosten (tot €10.000,-) gesubsidieerd.

Arbo Unie geeft graag advies

Arbo Unie is je graag van dienst met een projectvoorstel om mensen veilig, gezond en productief aan het werk te houden. Anouk Potman, salesmanager bij Arbo Unie: “Wij bieden diverse diensten waarvoor je subsidie kunt aanvragen. Gericht op medewerkers om inzicht te geven in hun eigen gezondheid en vitaliteit en het bevorderen van een gezonde werk- en leefstijl. Als je vitaliteitschecks wilt inzetten, kun je bijvoorbeeld subsidie krijgen voor de inzet van de bedrijfsarts, een BIG-geregistreerde vitaliteitscoach en de rapportages. Ook onze advisering op het gebied van beleidsontwikkeling voor duurzame inzetbaarheid komt in aanmerking voor subsidie. Of bijvoorbeeld het volgen van onze trainingsprogramma’s mentale veerkracht, de balans tussen werk en privé, fysieke belasting, werk en overgang of vitaliteit. We helpen je niet alleen een projectplan op te stellen, maar we ondersteunen je ook bij het indienen van de subsidieaanvraag én bij de uitvoering van dat plan.”

Kom in actie

Wil je een subsidieaanvraag indienen? Registreer je dan nu alvast op het Subsidieportaal van het Agentschap SZW. Op maandag 14 november kun je vanaf 9.00 uur direct je documenten uploaden.

Meer weten?

Meer informatie over de regeling en de voorwaarden vind je op de website van het Agentschap SZW. Wil je meer weten over de trajecten van Arbo Unie die voor subsidie in aanmerking komen en/of een projectvoorstel ontvangen? Neem dan contact op met Anouk Potman, 06 5250 1088.

 

Om de website van Arbo Unie goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

werk in uitvoering contact
Mag ik je wat vragen?

Sluit onze site goed aan op jouw wensen? We horen graag wat je ervan vindt door deze korte vragenlijst in te vullen. Alvast bedankt voor je tijd.

Ja  Nee