Vitaliteit oudere werknemers

Nederland vergrijst en ook op het werk neemt het aantal oudere werknemers toe. Mensen met een schat aan kennis en ervaring. Velen blaken van energie, pakken alles aan en zijn heel waardevol voor hun werkgever, terwijl anderen mokkend hun tijd uitzitten of kampen met gezondheidsproblemen. Hoe houdt u uw ouder wordende werknemers vitaal?

vitaliteit oudere werknemers“Elke leeftijdsfase heeft zijn voordelen en nadelen als het gaat om werk en inzetbaarheid”, vertelt Jeroen Stoffelsen, senior consultant Arbeid & Organisatie bij Arbo Unie. Hij adviseert bedrijven over optimaal werken en levensfasebewust personeelsbeleid en geeft regelmatig trainingen en workshops. “Organisaties hebben soms het gevoel dat oudere werknemers mentaal afhaken, en willen weten hoe ze die groep weer fluitend naar hun werk krijgen. Of ze maken zich zorgen om hun gezondheid en fysieke belastbaarheid.”

Aanpassen werkomstandigheden

Stoffelsen kan organisaties handvatten geven om de inzetbaarheid van hun – oudere – medewerkers positief te beïnvloeden. “Het helpt al veel als organisaties zich bewust zijn van de kenmerken van vijftigers en zestigers. Bijvoorbeeld dat de fysieke gezondheid in die leeftijdsgroep inderdaad gemiddeld iets afneemt, het geheugen minder wordt, dat ze minder snel schakelen en zich minder goed concentreren in een onrustige omgeving. Dat zijn allemaal kenmerken die hun functioneren niet in de weg hoeven staan. Zeker als je er als werkgever rekening mee houdt, bijvoorbeeld met het type werkzaamheden en een rustige werkplek. Of er zelfs je organisatie op aanpast: er zijn productiebedrijven die de lopende band minder hard laten lopen of ouderen langer hersteltijd geven na het werken in de ploegendienst.

Ga het gesprek aan

“De verschillen tussen werkenden kunnen groot zijn”, vervolgt Stoffelsen. “Kijk vooral naar de individuele situatie. Ga het gesprek aan: wat kan iemand nog, wat wil hij of zij? Uit onderzoek blijkt dat vooral mensen die lang in dezelfde functie zitten, aan vitaliteit inboeten. Werknemers blijven vitaler als ze merken dat er in ze wordt geïnvesteerd en dat ze de regie over hun eigen werk en loopbaan hebben. Ervaren werknemers gedijen bovendien goed in een mentorrol. Wacht vooral niet met deze gesprekken totdat mensen de vijftig gepasseerd zijn, je kunt al veel eerder beginnen met investeren om te voorkomen dat iemand op latere leeftijd uitvalt.”

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met Jeroen Stoffelsen via jeroen.stoffelsen@arbounie.nl of bel 0652501957.

Om de website van Arbo Unie goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

werk in uitvoering contact
Mag ik je wat vragen?

Sluit onze site goed aan op jouw wensen? We horen graag wat je ervan vindt door deze korte vragenlijst in te vullen. Alvast bedankt voor je tijd.

Ja  Nee