Voorkom ongemak over de grens

Een waterproject in Jemen, met relaties naar het WK in Brazilië, een nieuw filiaal opzetten in China, veel mensen komen voor hun werk in het buitenland. Voor lange of korte periodes. Dat brengt ook gezondheidsrisico’s met zich mee. Denk aan onveilige werkplekken, tropische ziektes, criminaliteit of gewoon wennen aan een andere cultuur. Goede voorzorgsmaatregelen gaan verder dan vaccineren.

oranje wk“Inentingen zijn belangrijk, maar bij zakelijke reizen komt meer kijken”, aldus Andrea Hiddinga, arbeidshygiënist bij Arbo Unie. “In wat voor arbeidsomstandigheden kom je bijvoorbeeld terecht? Is de apparatuur waarmee je werkt veilig? Zijn er goede ziekenhuizen in de buurt?” Haar collega Fred van Kolck vult aan: “In sommige landen kun je beter om een hotelkamer beneden vragen, omdat de brandladders en
-slangen vaak niet tot de bovenste etage komen. En je hoeft Europa niet uit om risico’s te lopen; ook rond de Middellandse Zee kun je legionella oplopen. Dan is het goed om te weten waar je op kunt letten.”

Travel Risk Programma

Voor organisaties die regelmatig medewerkers uitzenden, heeft Arbo Unie samen met het gespecialiseerde Port Health Center in Rotterdam het Travel Risk Programma opgezet. Met dit programma bereidt u medewerkers goed voor. Ze krijgen de juiste informatie en medische zorg en u hoeft zich geen zorgen te maken over verlies van productiviteit, ziekte- en repatriëringskosten of zelfs reputatieschade. We inventariseren de concrete gezondheidsrisico’s, hun mogelijke impact en welke maatregelen die risico’s en impact kunnen beperken. Daarbij adviseren we ook over uw gezondheidsbeleid.

Maatwerk

Het Travel Risk Programma gaat uit van de specifieke situatie en wensen van een organisatie. We geven bijvoorbeeld voorlichting aan medewerkers op het gebied van hygiëne, veiligheid en arbeidsomstandigheden op hun plaats van bestemming, voeren gezondheidskeuringen en health checks uit en controleren vaccinaties. Ook de medische begeleiding van gezinsleden, of van buitenlandse krachten die tijdelijk naar Nederland komen, kan onderdeel zijn van het programma. Of een helpdesk voor ondersteuning tijdens de reis, bij gezondheidsklachten, maar ook voor vragen over arbeidsomstandigheden en wet- en regelgeving.

Meer weten?

Voor meer informatie over het Travel Risk Programma kunt u contact opnemen met Andrea Hiddinga, via andrea.hiddinga@arbounie.nl of 0652501039 of Fred van Kolck, via fred.van.kolck@arbounie.nl of 0652501624.

Om de website van Arbo Unie goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

werk in uitvoering contact
Mag ik je wat vragen?

Sluit onze site goed aan op jouw wensen? We horen graag wat je ervan vindt door deze korte vragenlijst in te vullen. Alvast bedankt voor je tijd.

Ja  Nee