Werk en privé: hoe houd je evenwicht

Een drukke baan, een huishouden, vrienden, familie, sport; veel werkenden hebben moeite om alle ballen in de lucht te houden. Dat wordt bevestigd door recent onderzoek in acht Europese landen: 60% van de ondervraagden zegt last van stress te hebben. Daarbij is een onbalans tussen werk en privé een zwaarwegende factor. Vooral mensen met kinderen onder de 12 voelen druk. Hoe kunt u helpen die weg te nemen?

reintegrerenMensen met een baan én jonge kinderen, of bijvoorbeeld mantelzorgers, hebben veel op hun bord. Zij moeten zichzelf in de gaten houden, keuzes maken, voortdurend prioriteiten stellen. Doen ze dat niet en blijven ze te lang aanmodderen, dan kan de stress hoog oplopen en zelfs tot verzuim leiden. Het gaat behalve over hun welzijn dus ook om inzetbaarheid. Dat is hun eigen verantwoordelijkheid, en ook werkgevers kunnen een bijdrage leveren aan een gezondere werk-privébalans.

Enkele tips

  • Ken uw medewerkers. Zorg dat u contact houdt, ook informeel, bij het koffieapparaat. En vraag door: “Hoe gaat het nou écht met je?” In een open cultuur leggen medewerkers makkelijker hun problemen op tafel. Op een moment dat er nog iets aan te doen is.
  • Probeer ook rekening te houden met mensen die parttime werken. Bijvoorbeeld door vergaderingen zo veel mogelijk te plannen binnen hun reguliere werktijden.
  • Bekijk samen met de medewerker wat de mogelijkheden zijn om deels vanuit huis te werken; dat scheelt reistijd van en naar werk en geeft iemand meer ruimte de eigen tijd in te delen.
  • Let op dat medewerkers ook hun rustmomenten nemen. Accepteer dat mensen niet altijd bereikbaar zijn. Sommige organisaties hebben bijvoorbeeld al de afspraak dat medewerkers elkaar in het weekend niet mailen.
  • Gerichte training kan mensen helpen keuzes te maken, prioriteiten te stellen en hun tijd beter te managen. Ook meer spirituele oefeningen zoals meditatie of mindfulness kunnen balans brengen.

Loopt iemand over? Ga dan samen om de tafel en bespreek de mogelijkheden om taken te verlichten. Denk aan meer ruimte om thuis te zijn, tijdelijk minder werken en zorgverlof.

Meer weten?

Arbo Unie helpt stress bij medewerkers tijdig te signaleren en geeft gerichte trainingen voor medewerkers en leidinggevenden. Neem voor meer informatie contact op met Benedikte Welten via benedikte.welten@arbounie.nl of 0652502228.

Om de website van Arbo Unie goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

werk in uitvoering contact
Mag ik je wat vragen?

Sluit onze site goed aan op jouw wensen? We horen graag wat je ervan vindt door deze korte vragenlijst in te vullen. Alvast bedankt voor je tijd.

Ja  Nee