Zelfroosteren levert veel op

Martin Bos NieuwsbriefMartin Bos, Strategisch Arbeids- en Organisatie Adviseur Arbo Unie

Met zelfroosteren zijn teamleden zelf verantwoordelijk voor de totstandkoming van diensten en werkroosters. Dit leidt vaak tot een hogere flexibiliteit en productiviteit, minder uitval en tevreden werknemers. Zelfroosteren maakt flexibel werken mogelijk, geeft medewerkers de kans om werk en privé beter te combineren en vergroot hun betrokkenheid. Voor organisaties is zelfroosteren interessant, omdat medewerkers gemotiveerder zijn als ze invloed kunnen uitoefenen op hun werktijden.

Medewerkers kennen de praktijk en kunnen het beste de bezettingsproblematiek oplossen. Het invoeren van zelfroosteren betekent echter best veel voor een organisatie. Het helpt om vooraf samen de kaders te stellen. Wat wil uw organisatie bereiken met zelfroosteren en hoe moet het ingevoerd worden? Hoe vaak moeten we nieuwe roosters maken? Hebben we nieuwe roostersoftware nodig? En het is belangrijk om samen na te denken over de klantvraag en het werkaanbod, de bezettingseisen en diensten.

Zelfroosteren is dus best een uitdaging om in te voeren, maar levert wel veel op.

Wil je aan de slag met zelfroosteren? Neem dan contact met mij op via martin.bos@arbounie.nl of 06 5250 0322.

Om de website van Arbo Unie goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

werk in uitvoering contact
Mag ik je wat vragen?

Sluit onze site goed aan op jouw wensen? We horen graag wat je ervan vindt door deze korte vragenlijst in te vullen. Alvast bedankt voor je tijd.

Ja  Nee