veilig aan de slag

Of je mensen aan een bureau voor een beeldscherm werken, langs de weg werken, in aanraking komen met chemische stoffen of radioactieve straling; iedere werksituatie en -omgeving kent veiligheidsrisico's. Als werkgever wil je die risico's vermijden of ze tot een minimum beperken.

Arbo Unie brengt risico's in kaart en helpt je ze te beperken of te voorkomen. Hoe veiliger het werk, hoe minder ongevallen en verzuim. En minder verzuim betekent; meer productiviteit en duurzame inzetbaarheid.

PPG Coatings B.V.

Ongevallen beleid en onderzoek

Als werkgever wil je dat je werknemers veilig kunnen werken. Het in kaart brengen van de risico’s begint bij het herkennen ervan. Zo kan je preventief maatregelen nemen.

Mocht het toch misgaan, dan wil je weten waar het mis is gegaan zodat je de medewerker weer hun veiligheid kan bieden. Met behulp van de Tripod-analyse is het mogelijk om de oorzaken van incidenten en ongevallen in kaart te brengen. Vanuit deze systeembenadering van veiligheid, richten we ons eerst op beheersbare factoren. De doelstelling van de Tripod-anlayse is dat potentieel gevaar wordt weggenomen door maatregelen die de organisatie neemt. Dat doen we samen met de werkgever.

Een Tripod analyse kan op elk type incident worden toegepast: kwaliteit, patiënt gerelateerd, etc. Tripod wordt wereldwijd toegepast door diverse organisaties, van petrochemische industrie tot gezondheidszorg. Zo kan iedereen veilig aan de slag.

RI & E test

Ri&e test

De Risico-Inventarisatie & -Evaluatie (RI&E) helpt je om de gezondheidsrisico’s gestructureerd in kaart te brengen.

Doe de test en ontdek hoe jouw organisatie er voor staat.


Om de website van Arbo Unie goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

werk in uitvoering contact
Mag ik je wat vragen?

Sluit onze site goed aan op jouw wensen? We horen graag wat je ervan vindt door deze korte vragenlijst in te vullen. Alvast bedankt voor je tijd.

Ja  Nee