weer aan de slag

Elke dag gaan miljoenen Nederlanders aan het werk. Voor de meesten is werk een belangrijk onderdeel van hun bestaan. Met hun collega’s brengen ze vaak meer tijd door dan met hun familie of vrienden. Toch kan het gebeuren dat ze, om wat voor reden dan ook, tijdelijk niet kunnen werken. Logisch dat ze dan weer zo snel mogelijk aan de slag willen.

Plegt-Vos Bouwgroep

Mentaal

Als werkgever wil je dat werknemers gezond aan de slag zijn. Het kan voorkomen dat mentale klachten het werk belemmeren. Of er zelfs voor zorgen dat medewerkers uitvallen. Hoe gaan ze weer zo snel mogelijk aan de slag? Dat pakken we gezamenlijk op.

Soms zijn mentale klachten van medewerkers zo belemmerend dat ze hun werk niet goed of niet kunnen uitvoeren. Een slechte werksfeer, een te hoge werkdruk, problemen thuis, een traumatische gebeurtenis, het zijn factoren die ertoe kunnen leiden dat medewerkers stress- of burn-outklachten krijgen. Hoe voorkom je als werkgever dat ze uitvallen of zo weer zo snel mogelijk weer aan de slag gaan? Aan de hand van een intake en een adviesgesprek wordt de diagnose gesteld en het begeleidingstraject gestart. Waar nodig betrekken onze psychologen de bedrijfsarts, een behandelaar of leidinggevende in dit proces om de juiste voorwaarden te scheppen voor spoedig herstel.

In overleg met de werkgever zetten we begeleidingstrajecten in wanneer uitval dreigt of als er sprake is van verminderde mentale fitheid en weerbaarheid. Bij milde tot matige klachten volstaat in de meeste gevallen een kortdurend traject. Een voorbeeld daarvan is stresspreventie. Bij zware klachten is een langer traject van toepassing, bijvoorbeeld de burn-outbegeleiding.

Een zeer gespecialiseerde vorm van begeleiding is EMDR, bestemd voor medewerkers die gebukt gaan onder ingrijpende gebeurtenissen uit heden of verleden, bijvoorbeeld een ongeval, aanranding of het verlies van een geliefde. Met EMDR leer je deze gebeurtenissen te verwerken.

De psychologen van Arbo Unie zijn gespecialiseerd in de begeleiding van medewerkers die uitvallen of dreigen uit te vallen. We helpen ze bij het wegnemen of verminderen van psychosociale belemmeringen. Maar we werken ook aan het versterken van de persoonlijke weerbaarheid. Arbo Unie helpt de werkgever optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden voor cofinanciering vanuit de verzekeringsmaatschappijen. Zo kan iedereen weer aan de slag.

Regie op Inzetbaarheid

Banner Regie op inzetbaarheid Samen

Arbo Unie biedt oplossingen voor de aanpak van verzuim en het verhogen van de inzetbaarheid, die perfect aansluiten bij jouw type organisatie.

Klik hier om de verzuimoplossingen te bekijken. Wil je een vrijblijvend advies? Stuur dan deze aanvraag direct in. Wij gaan graag met je aan de slag.

 

In.zicht

banner inzicht 224

 


Op een nieuwe manier met
verzuim omgaan.

Lees meer

 

Om de website van Arbo Unie goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

werk in uitvoering contact
Mag ik je wat vragen?

Sluit onze site goed aan op jouw wensen? We horen graag wat je ervan vindt door deze korte vragenlijst in te vullen. Alvast bedankt voor je tijd.

Ja  Nee