weer aan de slag

Elke dag gaan miljoenen Nederlanders aan het werk. Voor de meesten is werk een belangrijk onderdeel van hun bestaan. Met hun collega’s brengen ze vaak meer tijd door dan met hun familie of vrienden. Toch kan het gebeuren dat ze, om wat voor reden dan ook, tijdelijk niet kunnen werken. Logisch dat ze dan weer zo snel mogelijk aan de slag willen.

Plegt-Vos Bouwgroep

In.zicht

Op een nieuwe manier met verzuim omgaan? Met eigen verantwoordelijkheid voor de medewerker en volop ondersteuning voor leidinggevenden bij het vergroten van de eigen regie? Dat kan met In.zicht van Arbo Unie.

Een unieke kennistool die helpt om de inzetbaarheid van medewerkers te verhogen bij verzuim. Door vanaf het eerste moment met snelle en adequate signalering direct de juiste hulp te bieden. Dankzij de voorspellende inschatting krijgt u meer controle over het ziekteverzuim en kunt u direct en adequaat actie ondernemen. Uw medewerkers voelen zich goed en snel geholpen.

Zo werkt het

Vlak na een ziekmelding ontvangt uw medewerker per e-mail een korte online vragenlijst. Door de juiste vragen te stellen krijgen we een beeld van het type klachten, de verwachte verzuimduur en de eventuele afspraken die hierover zijn gemaakt met de leidinggevende.

De combinatie van antwoorden en onze inschatting van de situatie leveren direct na het invullen een concreet advies op. Zowel aan de medewerker als aan de leidinggevende. Is er begeleiding nodig en waar bestaat die uit? Wie verzorgt die? En wat is de volgende stap?

Wat levert het op

In.zicht is gebaseerd op de eigen inschatting in combinatie met onze jarenlange expertise. Dat geeft een betrouwbare voorspelling van het verzuim. In een vroeg stadium en op een gestructureerde en uniforme manier. Dat levert u een compleet dossier op dat voldoet aan de richtlijnen.

Omdat we er op tijd bij zijn, beperken we kortdurend verzuim en schatten de risico’s voor langdurig verzuim beter in. Het resultaat? Minder verzuim door tijdig de juiste hulp te bieden, invulling van de eigen regie rol en meer tevredenheid onder uw werknemers. Zij voelen zich goed en snel geholpen.

Regie op Inzetbaarheid

Banner Regie op inzetbaarheid Samen

Arbo Unie biedt oplossingen voor de aanpak van verzuim en het verhogen van de inzetbaarheid, die perfect aansluiten bij jouw type organisatie.

Klik hier om de verzuimoplossingen te bekijken. Wil je een vrijblijvend advies? Stuur dan deze aanvraag direct in. Wij gaan graag met je aan de slag.

 

In.zicht

banner inzicht 224

 


Op een nieuwe manier met
verzuim omgaan.

Lees meer

 

Om de website van Arbo Unie goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

werk in uitvoering contact
Mag ik je wat vragen?

Sluit onze site goed aan op jouw wensen? We horen graag wat je ervan vindt door deze korte vragenlijst in te vullen. Alvast bedankt voor je tijd.

Ja  Nee