weer aan de slag

Elke dag gaan miljoenen Nederlanders aan het werk. Voor de meesten is werk een belangrijk onderdeel van hun bestaan. Met hun collega’s brengen ze vaak meer tijd door dan met hun familie of vrienden. Toch kan het gebeuren dat ze, om wat voor reden dan ook, tijdelijk niet kunnen werken. Logisch dat ze dan weer zo snel mogelijk aan de slag willen.

Plegt-Vos Bouwgroep

Psychologische hulp - Vervolg aanpak

Een derde van het ziekteverzuim is het gevolg van stress en het aantal werknemers met psychische klachten neemt ieder jaar toe. Hoe helpt u als werkgever verdere uitval voorkomen en te zorgen voor versnelde werkhervatting bij verzuim?

Interventiepakketten

In lijn met de nieuwe vergoedingenstructuur vanuit de basisverzekering biedt Arbo Unie een kort, middellang en intensief interventiepakket voor uw medewerkers. Met een uitgebreide intake bepalen we welk traject het beste bij een medewerker past (zie hiervoor de productleaflet ‘Psychologische hulp: intake’). Dit traject kan mogelijk in aanmerking komen voor een gedeeltelijke vergoeding vanuit de zorgverzekering. Indien u hier informatie over wenst kunt u contact met ons opnemen. Maar het grote voordeel is dat u als werkgever vinger aan de pols houdt, en dat de bedrijfsarts en psycholoog gezamenlijk kunnen optrekken om te werken aan de inzetbaarheid van uw medewerkers.

Snel geholpen

Voor medewerkers met lichte psychische klachten volstaat het korte zorgpad. Dit bestaat uit twee tot vier consulten met een psycholoog en kan worden aangevuld met een e-Health-programma, ontwikkeld door het Trimbos instituut. Een ideale aanpak want uit onderzoek blijkt dat een combinatie van een online behandelingscursus en face to face gesprekken met een psycholoog het meest effectief is. Arbo Unie besteedt bovendien aandacht aan terugvalpreventie. De bedrijfsarts krijgt een uitgebreide inhoudelijke rapportage en de werkgever ontvangt een rapportage over het proces. Daarnaast hebben wij minimaal één keer contact met de leidinggevende, eventueel samen met de cliënt.

Middellange en intensieve begeleiding

Bij ernstigere klachten adviseren wij het middellange of intensieve traject. Bij het middellange zorgpad krijgt de cliënt vijf tot zeven consulten, bij het intensieve negen tot twaalf. Ook deze zorgpaden worden ondersteund met een e-Health-programma en is terugvalpreventie integraal onderdeel van het traject. De bedrijfsarts ontvangen elk een eigen uitgebreide tussen- en eindrapportage en wij lichten de voortgang graag toe tijdens een gesprek met de leidinggevende en een drie-gesprek met leidinggevende en de cliënt. Bij het intensieve traject doen we dat een keer extra. Zo houdt u inzicht in de vorderingen van uw medewerker en de verwachtingen voor diens inzetbaarheid.

Wilt u meer informatie over dit onderwerp:bel met 088-2726150.

Regie op Inzetbaarheid

Banner Regie op inzetbaarheid Samen

Arbo Unie biedt oplossingen voor de aanpak van verzuim en het verhogen van de inzetbaarheid, die perfect aansluiten bij jouw type organisatie.

Klik hier om de verzuimoplossingen te bekijken. Wil je een vrijblijvend advies? Stuur dan deze aanvraag direct in. Wij gaan graag met je aan de slag.

 

In.zicht

banner inzicht 224

 


Op een nieuwe manier met
verzuim omgaan.

Lees meer

 

Om de website van Arbo Unie goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

werk in uitvoering contact
Mag ik je wat vragen?

Sluit onze site goed aan op jouw wensen? We horen graag wat je ervan vindt door deze korte vragenlijst in te vullen. Alvast bedankt voor je tijd.

Ja  Nee