Online Training Preventiemedewerker Upgrade

In de vernieuwde Arbowet krijgt de Preventiemedewerker een prominentere rol bij het ondersteunen van de werkgever bij de zorg voor gezond en veilig werk voor alle medewerkers. De ééndaagse training Preventiemedewerker UPGRADE bij Arbo Unie helpt je hierbij!

De wetgever redeneert dat het succes van een preventiemedewerker vooral afhangt van diens persoonlijke kwaliteiten en positie binnen de onderneming. Daarom krijgen de ondernemingsraad (OR) en/of Personeelsvertegenwoordiging (PVT) instemmingsrecht bij de selectie en benoeming en vaststelling van diens positie in de hiërarchie.

De prominentere rol vraagt om een krachtige persoonlijkheid.

In het speelveld van werkgever, Ondernemingsraad (OR), werknemers en externe deskundigen zal de preventiemedewerker een “spin in het web” moeten zijn. Dit vraagt naast inhoudelijke deskundigheid vooral ook om kwaliteiten op het gebied van communicatie, benaderbaarheid, doortastendheid en planmatigheid.

Extra cursusinformatie

Datum: maandag 12 juni 2023
Prijs: 295,00
Inclusief cursusmateriaal en certificaat

Arbo Unie biedt al enkele jaren de basistraining Preventiemedewerker aan. Deze UPGRADE gaat verder en wel met het volgende programma:

Programma

Ochtend:

Wat heb je als preventiemedewerker te doen?

Middag:

Hoe ga ik dat als preventiemedewerker doen en met wie?

  • Positionering & strategie van de preventiemedewerker
    Het programma bestaat (vooral) uit interactieve werkvormen waarin de theorie samen met jou wordt vertaald naar je eigen situatie.

Voor wie

De training is bedoeld voor werknemers die de functie van preventiemedewerker invullen en medewerkers die al belast zijn met het ontwikkelen en bewaken van arbobeleid. De deelnemer heeft al ervaring in de rol van preventiemedewerker of de basistraining Preventiemedewerker al gevolgd. 

Belangstelling?

Meld je dan aan via de button boven- of onderaan deze pagina. Wij ontvangen je aanmelding graag uiterlijk 2 weken voor aanvang van de training.
Voor informatie of vragen over deze training neem je contact op met giel.beijer@arbounie.nl.

Deel deze pagina

Terug naar overzicht

Event informatie

  • 12 juni 2023 - 09:00 - 12:30
  • Online via Microsoft Teams
  • Training

Inschrijven voor deze training

Heb je interesse in deze training;

Meld je aan