Lekker in je vel fase 2 1440x420px

Leefstijl

Lekker in je vel

Lekker in je vel tijdens de overgang

Arbo Unie wil de vitaliteit en gezondheid van werkende mensen bevorderen en daarmee organisaties succesvoller maken. We zorgen voor betrokken en gemotiveerde mensen, die in hun kracht staan en plezier hebben in het werk en hun leven.

Door op zoek te gaan naar de juiste energiebronnen krijg je veerkracht, zelfvertrouwen en blijf je weerbaar. Daarom werken we samen met werkgevers en werknemers aan het verbeteren van het welzijn en het verhogen van de inzetbaarheid van mensen. 

Dit doen we door het ontwikkelen van innovatieve dienstverlening die past bij deze tijd. Door gebruik te maken van alle expertise die we in huis hebben, door wetenschappelijke inzichten vanuit onze academische werkplaatsen en onderscheidende inzichten uit onze database.  Hiermee zijn we in staat om mensen te versterken. Wij noemen dat de Lekker-in-je-vel aanpak. Waarbij we mensen in hun kracht zetten als het om werk, gezondheid en vitaliteit gaat.

Hoe pak je een leefstijl-gesprek aan?

Gebruik de handige checklist.

Video Lekker in je vel

Video-lekker-in-je-vel-1900x350px

Lekker in je vel

Podcast

Workshop: 'Lekker in je vel tijdens de overgang'

Naast onze podcast organiseren we ook een online workshop: 'Lekker in je vel tijdens de overgang'. Tijdens deze workshop geven we je handvaten om je vrouwelijke medewerkers goed te begeleiden tijdens de overgang.

Blogs van onze leefstijl bedrijfsarts Giny Norder

Zin in je werk, kun je dat maken?

Het tijdperk dat er vooral gewerkt werd omdat er brood op de plank moest, ligt achter ons. Werkenden van tegenwoordig vinden het ook belangrijk dat hun werk zinvol is, dat het aansluit bij waarden die zij belangrijk vinden. Welke invloed heb je daar zelf op? En hoe kun je als werkgever inspelen op die groeiende behoefte aan zingeving in het werk?

Zingeving-200px

 

Gezond leven, gezond werken

Mensen die veel bewegen, voldoende ontspannen en gezond eten, zitten meestal lekker in hun vel, presteren beter en zijn langer vitaal. Waarom zou je daarmee wachten op het nieuwe jaar? En: waarom zou je dit als werkgever niet stimuleren? Een gezonde leefstijl is meer dan een privézaak.lekker-in-je-vel-gezond-leven-gezond-werken-200px

 

Geniet, maar eet met mate

Bij een gezonde leefstijl hoort een dito voedingspatroon, maar bij wie loopt het water in de mond bij de gedachte aan ‘gezonde voeding’? “Dat klinkt niet altijd lekker”, zegt bedrijfsarts Giny Norder van Arbo Unie. “Het is toch ook belangrijk om plezier te hebben in eten? Gelukkig kan gezond en lekker ook prima samen gaan.” Tips om gezond én lekker te eten, in alle levensfasen.


lekker-in-je-vel-gezonde-voeding-200px

 

Sociaal isolement: hoe erg kan het zijn?

Thuiswerken, nauwelijks bezoek, sportclubs, horeca en theaters dicht: in de coronacrisis ligt sociaal isolement meer dan ooit op de loer. Deze situatie leidt tot eenzaamheid, en heeft ook direct een negatieve impact op de fysieke gezondheid. Reden genoeg om er alert op te zijn bij je medewerkers, ook nu de coronamaatregelen weer worden versoepeld.lekker-in-je-vel-sociaal-isolement-200px

 

Zo maak je van wandelen een prioriteit


Sinds het begin van de coronacrisis wordt er in Nederland meer gewandeld. Tegelijkertijd hebben veel thuiswerkers aan het einde van de dag niet meer dan 1500 stappen op de teller staan – dat betekent slechts 12 minuten lopen. Dat betekent dat je 23 uur en 3 kwartier zit, ligt of staat. Schokkend, vindt bedrijfsarts Giny Norder. Haar advies: maak van wandelen een prioriteit.lekker-in-jev-vel-wandelen-200px

 

Nooit te oud voor gezondheids-winst

Leun eens achterover om stil te staan bij de vraag: wat verwacht je van een leuk pensioen? Waarschijnlijk zie je dan allerlei moois voor je, zoals reizen, fietstochten maken spelen met de kleinkinderen. En kijk dan eens naar je leefstijl: als je zo doorgaat, komen die plannen dan uit? Hoe vergroot je je kans op je gedroomde oude dag?
Leeftijdleefstijl-200x86

Van werkstress naar werkplezier

Werkstress is een thema dat veel aandacht krijgt – niet gek in een land waar ruim 17% van de werkenden last heeft van burn-outklachten. Bedrijfsarts Giny Norder van Arbo Unie richt liever de schijnwerpers op de positieve tegenhanger van werkstress: werkplezier. “Dat is een van de beste manieren om werkstress te voorkomen.”

 

Werkplezier vrouw 200x86px

 

De kunst van goed slapen

Een goede nachtrust is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Zo heeft bijvoorbeeld 25,4% van de vrouwen en 19,6% van de mannen in ons land moeite om in slaap te komen. Ook slecht doorslapen en vroeg wakker worden zijn veel gerapporteerde klachten. Betekent dit dat de halve bevolking lijdt aan slaaptekort? En als je beter wil slapen, wat kun je dan doen?


Slapen-200x86

Onze leefstijl oplossingen

Preventief medisch onderzoek

Onderzoek ook de mentale gezondheid van je werknemers en breng risico’s in kaart, om zo de inzetbaarheid van kwetsbare groepen te verbeteren.

Meer bewegen houdt je gezond

Wil je je medewerkers uitdagen om meer te bewegen? 

Fit voor de job

Preventie in relatie tot leefstijl is een sleutelwoord in onze aanpak om medewerkers op een veilige, gezonde en productieve manier te laten werken. Vanuit de praktijk zien wij dat preventieve bedrijfsgezondheidszorg positieve effecten heeft. Niet alleen in het voorkomen van verzuim, maar ook in het versterken van de vitaliteit van werkenden.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en ontvang iedere maand het laatste nieuws.

Aanmelden

Volg ons op social media