1. Individuele training medewerkers

Individuele training medewerkers

  • Grip op leven en werk
  • Versterken van veerkracht
  • In je kracht zitten

Belangrijk bij mentale veerkracht is zelfkennis en zelfinzicht. Door de eigen belastbaarheid te kennen en te bewaken houdt je werknemer grip op leven en werk. Deze training ondersteunt medewerkers om actief aan de slag te gaan met hun mentale fitheid.

Wij laten deelnemers zien hoe ze grip op hun leven en werk houden. Hoe ze gezond en vitaal blijven door in hun kracht te zitten. Zo versterken ze het vermogen om snel te herstellen na stress of tegenslag en houden ze de regie over hun eigen inzetbaarheid.

Het programma bestaat uit een training, drie intervisiebijeenkomsten en eHealth-modules.

Vraag offerte aan

Direct een prijs opvragen?

Gezonde en fitte werknemers zijn langer inzetbaar en presteren beter.

Liever een expert spreken?

Bel met onze experts

088 272 68 00

Ma t/m vr van 8.00-17.00 uur

Gebeld worden

Bel-mij-terug

We bellen terug wanneer het jou uit komt!

Stuur een bericht

informatie@arbounie.nl

Op werkdagen ontvang je binnen 24 uur een reactie.

Wat als er meer nodig is?

Soms zijn mentale klachten van medewerkers zo belemmerend dat ze hun werk niet goed of niet kunnen uitvoeren. Een slechte werksfeer, een te hoge werkdruk, problemen thuis, een traumatische gebeurtenis, het zijn factoren die ertoe kunnen leiden dat medewerkers stress- of burn-outklachten krijgen. Hoe voorkom je als werkgever dat ze uitvallen of zo weer zo snel mogelijk weer aan de slag gaan? 

Aan de hand van een intake en een adviesgesprek met de GZ Psycholoog van Arbo Unie stellen we de diagnose en starten we het begeleidingstraject. Waar nodig betrekken onze psychologen de bedrijfsarts, een behandelaar of leidinggevende in dit proces om de juiste voorwaarden te scheppen voor spoedig herstel.
In overleg met de werkgever zetten we begeleidingstrajecten in wanneer uitval dreigt of als er sprake is van verminderde mentale fitheid en weerbaarheid. Bij milde tot matige klachten volstaat in de meeste gevallen een kortdurend traject. Een voorbeeld daarvan is stresspreventie. Bij zware klachten is een langer traject van toepassing, bijvoorbeeld de burn-outbegeleiding.

Speciale zorg

Een zeer gespecialiseerde vorm van begeleiding is EMDR, bestemd voor medewerkers die gebukt gaan onder ingrijpende gebeurtenissen uit heden of verleden, bijvoorbeeld een ongeval, aanranding of het verlies van een geliefde. Met EMDR leer je deze gebeurtenissen te verwerken.

Arbo Unie helpt je ook om hierbij optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden voor cofinanciering vanuit de verzekeringsmaatschappijen.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en ontvang iedere maand het laatste nieuws.

Aanmelden

Volg ons op social media

Welke deskundigen kunnen helpen om stressproblemen op te lossen?

  • Een bedrijfsarts kan mentale fitheid in kaart brengen en adviseren hoe die te verbeteren
  • Een bedrijfsmaatschappelijk werker kan helpen om de oorzaken van een verstoorde werk-privé balans aan te pakken
  • Een GZ-psycholoog kan om te leren om anders met omstandigheden om te gaan

Deze oplossing helpt je misschien ook verder

Quickscan Mentale veerkracht

Vergroot je inzicht in hoe je de veerkracht van werknemers positief kunt beïnvloeden en wat deze aanpak je organisatie oplevert

Training leiding-gevenden

Leidinggevenden leren om werknemers zelf actief aan de slag laten te gaan met hun mentale veerkracht. Zodat zij zelf de regie nemen over hun inzetbaarheid. 

Steun
bij
problemen

Werknemers die kampen met schulden of te maken hebben met pesten of discriminatie hebben gemiddeld meer stress, zijn minder productief en melden zich vaker ziek. Help hen om problemen te beperken.