1. Arbo Unie benoemt Lex Burdorf tot nieuw lid van de Raad van Commissarissen

Arbo Unie benoemt Lex Burdorf tot nieuw lid van de Raad van Commissarissen

Op voordracht van de Raad van Commissarissen heeft de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Arbo Unie op 2 juni 2022 ingestemd met de benoeming van Lex Burdorf tot lid van de Raad van Commissarissen voor een periode van vier jaar. Hij volgt daarmee Willem van Mechelen op die na een maximale zittingstermijn per 2 juni 2022 is teruggetreden. Hij heeft deze functie 8 jaar met grote betrokkenheid vervuld.

Lex

Lex Burdorf is momenteel werkzaam als Afdelingshoofd Maatschappelijke Gezondheidszorg bij het Erasmus MC in Rotterdam. Vanuit deze functie is Lex als hoofdonderzoeker onder andere betrokken bij studies naar effecten van gevaarlijke arbeidsomstandigheden en individuele leefstijlfactoren op werkvermogen en gezondheid en de daaruit voortvloeiende gevolgen voor het werk (zoals productiviteit, verzuim, blijvende invaliditeit en vroegtijdige arbeidsongeschiktheid). Ook is hij geïnteresseerd in de rol van gezondheid in duurzame arbeidsparticipatie.

Zowel in binnen- als buitenland heeft Lex Burdorf een divers aantal management functies bekleed. Naast zijn werk bij het Erasmus MC is Lex momenteel ook betrokken als Voorzitter Raad van Bestuur bij het Instituut voor Gezondheidswetenschappen (NIHES), de Adviesraad Nederlandse Vereniging voor Epidemiologie, de internationale Wetenschappelijke Adviesraad Karolinska Hospital Stockholm en neemt hij deel aan de Wetenschappelijke Adviesraad van het NIDI (Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut). 

Lex Burdorf heeft ook zitting in een aantal (inter)nationale wetenschappelijke comités, onder andere in de Nederlandse Gezondheidsraad en de wetenschappelijke adviesraad van Toekomstscenario’s Volksgezondheid van het RIVM. Hij is ook redacteur van het toonaangevende wetenschappelijke tijdschrift Scandinavian Journal of Work Environment & Health.

Quote Lex Burdorf:  Als wetenschapper is het prachtig om samen met professionals in de praktijk te bedenken hoe langer gezond werken mogelijk is voor iedereen.

Arbo Unie verwelkomt Lex Burdorf als lid van de Raad van Commissarissen en ziet uit naar zijn waardevolle inbreng en samenwerking. De organisatie spreekt tegelijkertijd haar grote dank uit aan Willem van Mechelen voor zijn jarenlange inzet en waardevolle bijdrage aan de groei en ontwikkeling van de organisatie. Als afscheid is de Willem van Mechelen-award in het leven geroepen, een prijs die jaarlijks uitgereikt gaat worden binnen Arbo Unie aan diegene die excelleert op het domein van arbeid en gezondheid.

Deel deze pagina

Terug naar de homepage