1. Dag van het werkplezier in de zorg

Dag van het werkplezier in de zorg

Iedereen kent in zijn vakgebied hoogte- en dieptepunten, waarbij de dieptepunten soms meer benadrukt worden. Zo zeker ook in de gezondheidszorg. Op deze dag wordt er daarom juist focus gelegd op het werkplezier! Want niks is zo onmisbaar, als plezier op je werk.

dag-van-het-werkplezier-in-de-zorg-700x300px

Op de dag van het werkplezier in de zorg organiseren verschillende zorgorganisaties initiatieven om te laten zien hoe mooi hun vakgebied is en om hier samen met collega’s bij stil te staan. Tijdens deze dag wordt er vooral aandacht gegeven aan de vraag hoe er samen met collega’s voor meer werkplezier gezorgd kan worden!

Werkplezier is bij elk beroep een belangrijk onderdeel. Om ervoor te zorgen dat werknemers werkplezier ervaren, zijn een gezonde werkomgeving en de fysieke en mentale gezondheid van werknemers belangrijk. In de gezondheidszorg zijn er aspecten in het werk waaruit je energie kan halen, maar ook waar je energie aan verliest. Om dit te monitoren is het belangrijk om mogelijke risico’s in kaart te brengen. De risico’s bij verschillende beroepen zijn divers, maar het effect dat ze hebben is hetzelfde. Door hier bewust op in te spelen, blijven medewerkers betrokken en gemotiveerd. 

Meer weten of het inventariseren van risico’s in jouw organisatie?

Lees hier meer over. 

 

Deel deze pagina

Terug naar overzicht