1. Verkiezing Overheidsmanager krijgt steun van Arbo Unie

Duurzame inzet kan straks ook direct geld opleveren

Het ministerie van Sociale Zaken heeft een concept-subsidieregeling duurzame inzetbaarheid gepubliceerd op internet. Grote organisaties en MKB-bedrijven kunnen subsidie krijgen als ze een regeling implementeren waarmee mensen langer, en beter aan het werk kunnen blijven. Wordt de subsidie toegekend, dan kunnen werkgevers de helft van de kosten van zo’n regeling vergoed krijgen. Tot 4 juni is reageren op het concept mogelijk.

Concreet kan het gaan om het bevorderen van een (leer)cultuur, het maken van een bedrijfs- of organisatiescan of het stimuleren van de in- en externe mobiliteit. Met de subsidieregeling wil het Ministerie een bijdrage leveren aan het realiseren van oplossingen voor blijvende arbeidsparticipatie, die toegevoegde waarde hebben voor alle betrokkenen. Dat kan door het bevorderen van gezond, veilig, gemotiveerd en productief werken, van indiensttreding tot aan pensionering. 

Voor het opstellen van een advies of voor de begeleiding bij de implementatie kunt u uiteraard contact met ons opnemen. De regeling is onderdeel van het ESF, het Europees Sociaal Fonds. De ESF-subsidie bedraagt 50 procent van de subsidiabele kosten.
(Bron: Overheid.nl, 23 mei 2014 )

Deel deze pagina

Terug naar nieuwsoverzicht