1. Goed Bezig zet mensen in beweging

Goed Bezig zet mensen in beweging

Deze zomer gaan verschillende organisaties aan de slag met Goed Bezig, een nieuw teamprogramma van Arbo Unie dat niet alleen de dialoog, maar ook gewenste ontwikkelingen in gang zet. Het programma legt razendsnel bloot wat er onder de oppervlakte speelt en inspireert medewerkers en teams om tot verbeteringen te komen. Met als ingrediënten: een online tool die de stemming peilt, individuele coaching biedt en prikkelende groepssessies ondersteunt.

“Goed Bezig is geschikt voor de meest uiteenlopende teamvraagstukken”, vertelt Anja Gielen, Arbeids- & Organisatieadviseur bij Arbo Unie. “Van een lage betrokkenheid tot een hoge werkdruk. Met Goed Bezig krijg je snel zicht op waar de schoen wringt. Via de online tool waarderen deelnemers elke werkdag met een cijfer en vullen ze in wat hun energie opleverde en wat er niet goed ging. Daarnaast reageren ze elke week op stellingen, variërend van ‘Ik sta helemaal achter de missie van dit bedrijf’ tot ‘Ik kan mijn werk en privéleven prima combineren’. Ze zien direct hun eigen scoreverloop en dat van het team. De uitschieters in de scores maken duidelijk waar het in de groepssessies over moet gaan. Het mooie is dat teams dan ook meteen samen over oplossingen nadenken en daar afspraken over maken.”

Doorbraken

Het Goed Bezig-programma richt zich op perspectief, verbinding, autonomie en groei, vier thema’s die van grote invloed zijn op het functioneren en welbevinden van mensen en teams. Anja: “Een van de gemeenten die ermee starten, zet het programma in als inspiratie- en ontwikkelprogramma. Net als bij veel andere gemeenten staan teams er onder druk doordat steeds minder mensen steeds meer taken krijgen. Dat soort spanningen zouden normaliter in een onderzoek naar boven komen, maar vaak duurt het dan nog even voordat de verbeteracties op gang komen en zichtbaar worden voor medewerkers. Deze gemeente zocht naar een snelle manier om beeld te krijgen van wat er speelt en dat om te zetten in verbeteringen waar medewerkers en teams zelf mee aan de slag gaan. En dat is precies wat Goed Bezig is. Het is een teamprogramma dat medewerkers stimuleert tot eigenaarschap en hun probleemoplossend vermogen bevordert. En dat dus tot echte doorbraken leidt.”

Meer informatie

Wilt je meer weten over hoe Goed Bezig je kan helpen teamvraagstukken op te lossen? Neem dan contact op met Anja Gielen via anja.gielen@arbounie.nl of bel 06 5250 0270.

Deel deze pagina

Terug naar nieuwsoverzicht