1. Hoe voorkom je griep

Hoe voorkom je griep

Er heerst momenteel een griepepidemie. Gemiddeld loopt elk jaar 5-15% van de mensen het influenzavirus op en dat betekent onvermijdelijk ziekmeldingen. Vooral medewerkers die veel mensen ontmoeten, zoals apothekersassistenten, baliemedewerkers, mensen in de zorg en docenten lopen risico. Met vrijwillige griepvaccinaties geef je hen extra bescherming. En houd je de productiviteit en continuïteit in je organisatie op peil.

Nu al regelen griepprik medewerkers 700x300px 

Met klachten als bonzende hoofdpijn, spierpijn over het hele lichaam, hoesten en flinke koorts blijven de meeste mensen, terecht, thuis. Meestal drie tot vijf dagen. En omdat het influenzavirus steeds verandert, bouwen mensen geen weerstand op tegen griep. Tenminste, niet voor het leven. Ze kunnen elk jaar opnieuw overvallen worden door de griep. Daarom is een jaarlijkse griepvaccinatie (griepprik) voor risicogroepen aan te raden.

Wat doet Arbo Unie?

Arbo Unie voert beroepsgebonden vaccinaties uit, onder andere in de gezondheidszorg, onderwijs en publieke instellingen. Deze sectoren dringen daarmee de kans dat hun medewerkers griep oplopen terug. En mochten die medewerkers onverhoopt toch besmet raken, dan zijn ze er na een griepprik doorgaans veel minder en minder lang ziek van. Wij leveren een gediplomeerde kracht die jouw medewerkers vaccineert, meestal in oktober of november, onder toezicht van een bedrijfsarts. Dat kan op een vestiging van Arbo Unie bij jouw in de buurt of bij jouw op locatie.

Interesse?

Bel naar 088-2720269 of stuur direct een mail naar mijnafspraken@arbounie.nl

Deel deze pagina

Terug naar nieuwsoverzicht