1. Internationale dag van de Slaap - Tips dag 4

Internationale dag van de Slaap - Tips dag 4

Ga overdag naar buiten en beweeg

Met de tips van vandaag sla je twee vliegen in één klap. We hebben het al gehad over de biologische klok. Daglicht is heel goed voor je biologische klok. Zie je overdag meer licht, dan maakt je lichaam ‘s avonds meer slaaphormoon aan. En hoe meer blauw licht overdag, hoe minder hinder van blauw licht ‘s avonds. Ook regelmatig bewegen en sporten zorgen ervoor dat je beter slaapt. Het doen van oefeningen – vooral cardio – verbetert de lengte en de kwaliteit van je slaap. Let wel op als je ‘s avonds gaat sporten dat je dat tot twee uur voordat je gaat slapen. Te intensief sporten vlak voor het slapen gaan leidt er vaak toe dat je moeilijker in slaapt valt.

Aan de slag

  • Zorg voor tien minuten buitenlicht (in de verse buitenlucht) na het opstaan. Als het nog donker is als je gaat werken, drink dan zodra het licht is even buiten een kopje koffie, of loop naar buiten terwijl je telefoneert of overlegt met een collega.
  • Ga tussen de middag naar buiten om een stuk te lopen. Frisse buitenlucht, zonlicht en lichaamsbeweging regelen je bioritme en zorgen ervoor dat je lichaam moe wordt, zodat je ‘s avonds sneller in slaap valt en beter slaapt.
  • Probeer vandaag zeker een uur buiten te zijn en te bewegen.

Slaap lekker!

P.S. Morgen ontvang je laatste e-mail. Op de Dag van de Slaap gaan we in op ontspannen om goed te kunnen slapen.

We weten dat mensen die goed slapen en gezond leven, lekker in hun vel zitten, beter presteren en optimaal inzetbaar zijn. Hoe stimuleer je dat op een positieve manier? Meer weten over verandering van gedrag en hoe bijvoorbeeld Polshoogte, workshops of een PMO daarbij kunnen helpen? Neem dan contact op met vitaliteitscoach Rita Paijmans, rita.paijmans@arbounie.nl

Deel deze pagina

Terug naar Nieuwsoverzicht